De Gele Hesjes is een dagelijks groter wordende groep mensen, het volk, welke begon in 2015/2016 in Frankrijk, die nu al in meer dan 22 landen actief is tegen de huidige regeringen!

Het gele hesje is een Frans SYMBOOL het staat voor : “Pas op gevaar”, de Fransen zijn verplicht deze in hun auto te hebben in geval van pech, om zich zelf te beschermen om niet overreden te worden.

Nu zijn zij massaal in gevaar, de pensioenen, voedings- prijzen, de energie nota en de bekendste de benzieneprijzen , zijn nagenoeg onbetaalbaar geworden voor het “gewone” burger volk door stomme en Idiote regels opgelegd door macron via de EU. de fransen Gebruiken het hesje als symbool, zodat als een ander hesje in nood is er geholpen kan worden.

Wij ook, JA hier is het zelfde aan de gang, pensioen diefstal, nuts is duurder geworden en ja ook de voeding en veel keertjes, via de euro de normale ver hoging 3 keer en dan de btw en nog een keer de energie nota van de winkel en daar nog een keer een “normale verhooging overheen”

in nederland zijn problemen verzonnen en problemen die er zijn worden ontkent, wij als volk weten heel goed wat we willen.

Gelehesjes-Nederland.nl

Goed doel
1K

De enige volledig landelijke pagina voor iedereen die een geel hesje is, dat wil zijn, er over na denkt of die twijfel heeft... Info, filmpjes, data etc. vind u hier en op de landelijke site www.Gelehesjes-Nederland.nl

Gelehesjes-Nederland.nl

4 days 13 hours ago

Is nu de tijd er dan voor?
De gele hesjes hebben het al een jaar geroepen. Als het de middenklasse gaat treffen, dan gaan de mensen wel de straat op. En inderdaad, de demonstraties zijn volop bezig en nog in de maak. Boeren, de toppers in mijn ogen, bouwers, goede tweede, zorg en leraren, en uiteraard de gele hesjes nog steeds. Die zijn begonnen in Maastricht met een opkomst van ruim 2200 man. De media sprak over een paar honderd, maar ze zijn echt door diverse personen geteld. Ach, een nulletje minder is voor de NOS geen probleem, zolang het eventuele opkomende verzet maar onder de pet gehouden kan worden. Want sssttt, de burger mag niet wakker worden. Het gros was zeker een jaar geleden nog een persiflage van Doornroosje aan het nadoen. Diep in slaap en wachten tot er een of andere wakkere je met een figuurlijke muilpeer je ogen eens opende. Ik geloof dat dat steeds beter gaat lukken, gezien de demonstraties met zoveel mensen.

Mensen, burgers, die zien dat hun toekomst, hun inkomen, meer en meer verdampt, en verder dreigt te verdampen door het imcompentente gedrag van hogerhand. Incompetent? Ja, want ze maken een regel, draaien het weer terug, zie de 130 als voorbeeld, maken een rekenfout met de energie, teveel berekend, maar naar je centen kan je fluiten, doen beloftes, teveel om op te noemen, en zeggen dat dat ze het zich niet meer kunnen herinneren. Doe daarboven op nog eens het vele praten en vooral niets zeggen in de hoop dat de burger het maar weer eens slikt voor zoete koek, en ik kom dan echt heel dicht bij het woord incompetent. En dan begrijp ik nog niet dat er zoveel mensen zijn die hun ogen zich daar bewust of onbewust voor blijven sluiten. Wel begrijp ik dat er veel mensen bang zijn voor de griezelige verandering die ons steeds verder opgedrongen gaat worden. Bang voor wat er komen gaat, en dus net doen of het er dan nog maar niet is. Maar die angst, en dat stukje wanhoop, is waar het hele systeem om draait. Want past u op, nette volgzame burger, anders komt er weer een crisis aan. Dat die veroorzaakt wordt door hogerhand...mwhoah, saillant detail. Niet zo muggenziften, hoor.

Maar stel, u gaat naar een winkel en koopt een product dat niet functioneert, dan gaat u terug naar de winkel. Al naar gelang de bereidheid van de winkelier hoopt u op een goede oplossing. Hee, dat klinkt democratisch, of niet. Maar de winkelier in deze komt met een heel verhaal op de proppen dat het ingewikkeld is, en niet zo makkelijk als de consument het stelt. Die beste man heeft het geld waarschijnlijk al uitgegeven aan zijn baas, een keten die bijvoorbeeld heel Europa behelst. Dus dag centen. Ik denk dan in twee scenario's. 1, u gaat naar buiten door het omslachtige verhaal en beseft dan dat er helemaal geen antwoord is uit gekomen, of 2, u gaat gewoon gedwee huiswaarts en denkt; "ja, het is nou eenmaal zo". Maar dan gaat u het er thuis en in uw vriendenkring eens over hebben, en dan blijken er mensen te zijn die iets assertiever( wakkerder) zijn dan u op dat moment was. En die gaan voor 3, terug naar die winkel en die winkelier duidelijk maken dat een product ( wet) wat niet werkt gewoon gerepareerd of geruild moet worden( overheid). Of als het product 100 euro is, en u heeft 200 betaald( energie) dat u die teveel betaalde 100 euro gewoon terug wil, want anders riekt het toch naar diefstal, of niet?Niets ingewikkeld, gewoon een mega fout die hersteld kan worden. Net zoiets als een wet gewoon teruggedraaid kan worden, en dan wel binnen afzienbare tijd.

Maar we gaan voor positief. Yeah, er worden er steeds meer wakker. Nu de winkeliers die ook al aan de bel gaan trekken. Weer en groep erbij. En dan niet bij een keer houden, he. Las bijvoorbeeld dat de leraren teleurgesteld waren dat die ene , grote, demonstratie niet geholpen had. Nee, die kauwen de heren al vorkje prikkend wel op hun gemak weg, hoor. Boeren en bouwers, de werkers en steunpilaren in ons land, die hebben het wel begrepen. Die gaan door! Die hebben een mentaliteit die er voor zorgt dat ik een soort van belangrijk persoon eindelijk eens zonder lach heb horen zeggen: "We kunnen ons niet permitteren dat het land op slot gaat". Waarop direct door mijn gedachten flitste : "Aha, dus er wordt wel begrepen dat de burgers de stenen van de samenleving zijn".

Maar waarom gaan er dan niet nog meer mensen de straat op. Ik lees teksten als, ga zo door, wij steunen jullie ( hoe dan?) , wij staan achter jullie ( waar dan?) , jullie hebben gelijk... Waar zijn jullie!! Steun ze dan! Ga de straat op bij demo's. De excuses hebben we allemaal al gehoord, en uiteraard zijn er mensen die echt niet kunnen, maar ga dan ook voor hun de straat op. Zet een oproep om te carpoolen, zet een oproep voor mensen bij je in de buurt op de juiste groepen, zodat je niet alleen hoeft. Maar geloof me, in een demo ben je niet alleen. Dan praat je met iedereen, dan voel je je verbonden. En met die verbondenheid kunnen we zoveel duidelijk maken. Stap over je angst heen, maak er tijd voor.

by jessica

Gelehesjes-Nederland.nl

Gelehesjes-Nederland.nl

1 week 20 hours ago

Gelehesjes-Nederland.nl shared a post.

We zijn niet uit op geweld of onrust, maar proberen juist met vreedzame demonstraties
de mensen wakker te schudden We zijn tenslotte allemaal de dupe van de huidige regering
onder leiding van Mark Rutte en het juk van de EU.
Ieder verder uitknijpend wetsvoorstel wordt er zonder enige inspraak
van de burger doorheen gedrukt en wij allen zijn hier de dupe van!!

Weet u nog waar de gele hesjes voor staan?

Waarom zijn de gele hesjes in het straatbeeld gekomen. Laten we even terug naar de basis gaan.
Door het jarenlange uitknijpen van de Nederlandse burger, mede door het oprichten van de EU, kwam het op een gegeven moment tot uiting doordat de burgers de straat  opgingen in een geel hesje. Een hesje dat je in het openbaar draagt als je wilt waarschuwen voor een situatie, zoals bij autopech, wegwerkzaamheden enz. Het gele hesje kan dus als symbool worden gezien voor een waarschuwing van de burgers naar de overheid toe.

Het is Europees, dus ook niet te missen in de gehele EU. Maar waar waarschuwen de burgers voor. Na verloop van tijd zijn er te pas en te onpas gele hesjes gebruikt om van alles en nog wat de wereld in te slingeren. En ondanks er dat overal wat voor te zeggen valt, zijn we misschien een beetje de kernpunten uit het oog verloren. De eerste eis was het invoeren van een bindend referendum. De burgers wilden hun stem terug. En stem die wel mee mag beslissen over de toenemende armoede, de torenhoge zorgkosten, het verkwisten van het pensioengeld ten gunste van de steeds meer graaiende EU dictators.

Ja, dictators, want onze stem is afgenomen en we worden steeds meer een moderne slaaf. De ongelijkheid tussen rijk en arm wordt steeds groter, mogelijk gemaakt door onze overheid, die weer en wit voetje wil halen in de EU. Dat dat ten koste gaat van de burger, maakt niet zoveel uit, zolang ze de laatste centen er maar uitgeknepen hebben. Nog even en zelfs de nalatenschap gaat naar de staat.  Omdat we met zoveel burgers zijn, komen we ook niet onder zoveel meningen uit. Dat er veel van die meningen worden gebruikt om een in de kern gelijkgestemden met de grond gelijk te maken, is altijd een flinke stap achteruit. Weken wordt er soms alleen over andere hesjes uitgeweid, en is er in die tijd weinig te lezen over wat we met z’n allen voor elkaar proberen te krijgen, een systeem waar we onze stem mogen gebruiken. Gebruik die stem dan met kwaliteit, niet met kwantiteit. Dan krijgt een stem pas waarde.

Maar al deze punten benoemend, komen we toch weer tot de kern van dit alles, het bindend referendum. Dat maakt het mogelijk om onze stem, dus onze meningen te uiten en uit te kunnen laten voeren.  We moeten terug naar een punt waar we met ons allen voor kunnen gaan, niet teveel versplinteren in allerlei dingen die uiteindelijk toch weer terug te voeren zijn naar een ding; ONZE STEM TERUG.

Waar staan de Gele Hesjes eigenlijk voor zult u zich misschien afvragen?

*Iedere Nederlander heeft last van “Financiële achteruitgang”, denk aan de dagelijkse boodschappen, de BTW die wederom verhoogt is, het huishouden wat op alle gebied duurder is geworden terwijl onze salarissen er (Bruto) met een paar tientjes per maand op vooruit zijn gegaan. Ondanks deze geringe verhoging gaan we er massaal er Netto op achteruit!!

*Onze studerende kinderen worden vastgeklemd met het huidige “leenstelsel” en komen berooid de schoolbanken uit zodra ze afgestudeerd zijn.

*De huizenmarkt is een drama en er moeten gewoon veel meer sociale huurwoningen komen. (750.000 woningen te kort in 2018)

*De ziektekosten stijgen in rap tempo terwijl de zorg er ieder jaar op achteruit gaat, ziekenhuizen sluiten en de bonussen van managers en directie bij de verzekeringen van ongekende hoogte zijn.

Waarom aansluiten bij de Gele Hesjes?

*Iedere burger van Nederland voelt, op welke manier dan ook, dat we er met z’n allen op achteruit gaan met dit huidige kabinet.
We worden bestolen waar we bij staan en hebben dit al veel te lang laten gebeuren… Die tijd is voorbij!!
We staan met alle neuzen dezelfde kant op, kijken niet naar huidskleur, links of rechts, of welk geloof, achtergrond of overtuiging dan ook..
We zijn allemaal mensen en we verdienen allemaal het dezelfde kwaliteit van leven…
We respecteren elkaar en we willen iedereen helpen maar met dit kabinet is dat onmogelijk!!!

We roepen iedereen op om alle Demo’s vreedzaam te laten verlopen,
geen geweld, geen gesloop maar pure saamhorigheid…
Dat is wie we zijn en dit is ons doel!! We stoppen niet voordat dit kabinet is gevallen en de politiek een nieuwe koers vaart waarbij het volk op nummer 1 komt en niet de grote bedrijven en banken!!
En, we moeten iedereen wakker zien te krijgen want dit mag en kan niet langer doorgaan!!

De Gele Hesjes zijn de stem van het volk, dat zijn we dus allemaal, jij ook en iedereen om je heen..

Steun ons en laat u horen, kom mee de straat op, hang een hesje achter je raam en/of deel onze berichten… Samen uit, samen thuis! Het is voor uw toekomst en dat van onze kinderen!!

Share with: