www.GeleHesjes-Nederland.nl

A movement for Freedom.

1000den gezinnen ontwricht: “Het spijt ons”

1000den gezinnen ontwricht: “Het spijt ons”
Share the info & Spread the love

Er zijn heus ook heel veel goede hulpverleners. Die je serieus nemen en niet tegen je gaan praten of je een klein kind bent wat niet zelfstandig na kan denken.

Maar ook die komen tegenwoordig om in zoveel regeltjes, betutteling, verplichte hersenspoeling cursussen, dat er voor hulpverlenen soms nauwelijks tijd meer is.
De nadruk wordt vooral gelegd op zelfredzaamheid en inschakelen van eigen netwerk.
Ik kan me heel erg vergissen hoor, maar ik heb sterk de indruk dat met al de tijd die gestoken wordt in onder hulpverlenen uitkomen en vergaderen heel dit land 2x geholpen zou zijn.

Het hoofddoel lijkt tegenwoordig gewoon niet meer om te hulpverlenen maar kosten besparen, om mensen aan het werk krijgen om winstgevend te worden voor de elite.
Ik was een paar jaar heel depressief en echt bijna iedereen zei “je moet gewoon weer gaan werken”, het allerslechtste advies op dat moment, want depressiviteit is een ziekte waar je weer vanaf kan komen, maar niet op de huidige werkvloeren waar productiviteit belangrijker is dan menselijkheid.
Ik zat jankend bij de bedrijfsarts die toen zei “sorry u kunt gewoon gaan werken”. Ik heb me toen 2 jaar opgesloten. Die lul heeft 2 jaar van m’n leven gepikt, dat vergeet ik nooit.
Het gaat allemaal helemaal niet meer om zoveel mogelijk mensen te helpen, maar om zoveel mogelijk te verdienen.
Niet zozeer door de hulpverleners zelf maar door het tuig dat hun leidt. De zorgverzekeraars, de zorgaanbieders, de farmaceutische industrie. Die gaan letterlijk over lijken voor hun winsten.

Net als het hoofddoel van de politie tegenwoordig wietplantages oprollen is (niet winstgevend voor de elite) en bonnen uitschrijven ( zeer winstgevend voor de elite) terwijl de witte boorden crimineel met rust wordt gelaten.

Net als het hoofddoel op scholen tegenwoordig lijkt om zoveel mogelijk de propaganda van de elite in kinderhoofdjes te proppen.

En het hoofddoel van de media is om spreekbuis van de elite te zijn en alles wat tegen die elite is zoveel mogelijk te negeren en belachelijk te maken.

Het hoofddoel van de politiek is om de wil van de elite uit te voeren. Het volk heeft helemaal niks meer te zeggen.

Al de autonomie en handelen naar eigen inzicht is totaal aan het verdwijnen, alles is van boven af opgelegd en vastgelegd. Van vrijheid is niet veel sprake meer.
Je mag werken werken werken, ’s avonds moe op de bank crashen met netflix en soms op vakantie. Dat is je leven zoals het hoort, en het is niet de bedoeling dat je daar teveel van af gaat wijken.
Als je wilt werken moet je aan allerlei verstikkende betutteling voldoen als je wilt ondernemen ook. Ik vraag me wel eens af hoeveel vooruitgang er de afgelopen decennia wel niet is tegengehouden omdat het niet winstgevend was.

Heel ons systeem draait er om om de top nog rijker te maken.

Iedereen zit in zo’n strak gecontroleerd keurslijf van bureaucratie, papierwerk en elkaar constant in de gaten houden, liegen en zwijgen voor je baas, dat mensen steeds meer gespannen worden.
Door middel van hypotheken en leningen zijn we financieel afhankelijk en kunnen we nooit meer onder hun macht uit.

Als je afwijkt en rebels bent moet er een pilletje in.

Als je niet helemaal mee kan met dit systeem mag je je kind inleveren, en dat gebeurt dusdanig vaak dat het een verdienmodel is geworden.

1 nachtzuster voor 33 ouderen in verzorgingshuis, maar voor 5g is er geld zat.

Nee het is echt een gaaf land man, lekker bezig met z’n allen 🙂

Door Sander Strootman : fb link

AMSTERDAM – Jeugdzorg Nederland gaat diep door het stof naar aanleiding van de schokkende onthullingen dat er de afgelopen zeventig jaar structureel geweld heeft plaatsgevonden. Een op de tien mensen die daar verbleven, heeft er vaak of zeer vaak te maken mee gehad, bleek vandaag uit het rapport ’Onvoldoende beschermd’ van de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg, onder leiding van Micha de Winter. Jeugdzorg trekt het boetekleed aan. „Het spijt ons.”

Driekwart van de kinderen is misbruikt, mishandeld, getreiterd of verwaarloosd, zo bleek uit het rapport dat vandaag insloeg als een bom.

Ⓒ ANP

Vandaag bleek uit het vijfduizend pagina’s tellende rapport dat slechts een kwart van de mensen binnen Jeugdzorg nooit geweld heeft meegemaakt. Driekwart is misbruikt, mishandeld, getreiterd of verwaarloosd. Dove en blinde kinderen werden bijvoorbeeld tot ver in de jaren zeventig keihard aangepakt om fout gedrag af te leren. Veertienjarige zwangere meisjes werden onder een tiranniek regime geplaatst omdat ze hun vaders zouden hebben verleid.

Jeugdzorg trekt nu het boetekleed aan. „Het leed dat de slachtoffers is aangedaan, is groot”, zegt bestuurslid Esther Overweter. „Ze hadden bescherming nodig, maar in plaats daarvan kregen ze te maken met geweld, psychisch of fysiek, van hulpverleners of tussen jongeren onderling. Daar hebben ze hun hele leven last van. Tegen hen wil ik zeggen, namens de sector: het spijt ons dat er te weinig is gedaan om het geweld te voorkomen en te stoppen.” Jeugdzorg wil de verhalen van slachtoffers horen. „Te lang is hun stem niet gehoord. We moeten luisteren en leren. We moeten komen tot een jeugdzorg die beter beschermt”, stelt Overweter.

Aanbevelingen

De commissie doet verschillende aanbevelingen om dergelijke wantoestanden in de toekomst te voorkomen. Zo moeten plaatsingen in gesloten instellingen zoveel mogelijk worden voorkomen, de groepsgrootte worden verkleind, en moeten jongeren toegang krijgen tot onafhankelijke vertrouwenspersonen. Het toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zou meer veldbezoeken en gesprekken met kinderen en jongeren moeten omvatten, waarbij geweld een vast gespreksthema vormt. De commissie stelt tot slot voor dat de Kinderombudsman toezicht houdt op het daadwerkelijk waarmaken van deze aanbevelingen.

Jeugdzorg laat weten deze aanbevelingen met betrokkenen te bespreken en, waar mogelijk, ze zo snel mogelijk in de praktijk te brengen. In ieder geval gaat Jeugdzorg financieel bijdragen aan het faciliteren van lotgenotencontact. De organisatie is al langer in gesprek met jongeren, ouders en ervaringsdeskundigen over het thema geweld in de jeugdzorg. „We zijn vorig jaar begonnen met het organiseren van dialogen tussen cliënten, professionals en bestuurders. Het is belangrijk dat we blijven luisteren en leren. Want het kan en moet iedere dag beter.”

Ministers geschokt

Minister De Jonge liet eerder in een reactie weten dat er al duidelijke signalen waren dat jeugdzorg in de afgelopen decennia niet altijd een veilige plek was. „Nu is er een wetenschappelijke basis gelegd onder die bevindingen en dat is belangrijk voor ons. De bevindingen zijn ongemakkelijk, maar helder. De verhalen zijn ontluisterend. Excuses, erkenning, hulp en steun van de overheid voor deze mensen is belangrijk.”

Dat laatste beaamt Sander Dekker, minister van Rechtsbescherming. „Het enige dat erger is dan geweld ervaren als kind, is als je vervolgens niet wordt gehoord”, sprak de minister. „Dit rapport doorbreekt die stilte. Ik erken voluit het leed dat kinderen is berokkend en zie de schade die dat heeft opgeleverd, ook bij mensen die nu al ver op leeftijd zijn. Excuses zijn op hun plaats.”

Beweging

Barth van Eeten, voorzitter van lotgenoten-vereniging SKIP, is ’ontzettend blij’ met het rapport. „Er lijkt nu eindelijk wat te gaan gebeuren”, vertelt hij. „Het is belangrijk dat we niet over een half jaar hier weer staan en zeggen ’wat zijn we nou opgeschoten?’” Maar hij verwacht dat niet: „Het is ontzettend fijn werken met meneer de Winter. Hij heeft ons van begin tot einde op de hoogte gehouden over het proces. Ik verwacht dat hij persoonlijk zich in blijft zetten.”

Ook de reacties van de ministers noemt hij ’zeer warm’ „Ze zijn echt betrokken en blijven met ons in gesprek gaan.”

%d bloggers liken dit: