www.GeleHesjes-Nederland.nl

A movement for Freedom.

Betaal Contant!!!

Share the info & Spread the love

Alleen pinnen? Pik dit niet!

Indien winkels contant geld weigeren, leg het bedrag wat je de winkel verschuldigd bent gepast neer en loop weg.

De reden van het ‘alleen pinnen’ protocol wat sommige winkels denken te kunnen handhaven is een drogreden. De caissière pakt de producten die jij (en de vakkenvullers) hebben aangeraakt ook beet. Er dus dus geen enkele reden om dan wel ineens moeilijk te gaan doen over briefjes en muntjes.

Als jij hieraan toegeeft, zal de onvermijdelijke contant-loze toekomst veel sneller voor de deur staan. Dat zal betekenen dat altijd en overal inzichtelijk is voor mensen die jij niet kent wat jij doet, waar jij jouw geld aan uitgeeft, hoeveel je daaraan uitgeeft, hoevaak je daar je geld aan uitgeeft enzovoorts.

Als jij denkt “niets te verbergen te hebben” dan vraag ik je nu:
-waarom jij gordijnen in huis hebt?
-waarom je je pincode geheimhoudt?
-of je een foto van de inhoud van je nachtkastje kan plaatsen?
-of je je maandsalaris even openbaar wilt maken?
-wat je uitgeeft aan genotsmiddelen of junkfood?
-wat je stiekem aan seksspeeltjes uitgeeft?
-waarom je eigenlijk kleren draagt?
-enzovoorts
-enzovoorts

Het gaat er niet om dat je ‘iets te verbergen hebt’. Het gaat er om wat je te beschermen hebt. Je IK, je privacy. Zonder privacy geen IK.

Contant geld is een wettig betaalmiddel. Het is het enige tastbare betaalmiddel waar jij zelf de controle over hebt omdat jij dit in je bezit hebt. Jouw digitale geld wat je denkt te hebben is niets meer dan ‘een vordering die je hebt op de bank’. Als de bank zegt: nee, dan heb je niets.

Nu, heb je (als je slim bent) thuis tastbaar contant geld liggen waar je altijd anoniem mee kunt betalen. Als je met je pinpasje in een winkel staat en om wat voor reden dan ook de bank besluit deze te blokkeren (dit kan én gebeurt vaak op last van de overheid) dan heb je niets.

In een wereld zonder contant geld ben je volledig overgeleverd aan de grootste criminelen op aarde: de bank en de overheid.

Pik het niet, betaal contant. Hou dat laatste stukje vrijheid in ere. Ze mogen het niet weigeren, en dat kost even een stukje “principiële vastberadenheid” , daar ik ervaringsdeskundig ben in het erop wijzen van winkeliers wat enige oponthoud veroorzaakt en ‘gezucht’ van de mensen achter mij in de rij, maar als ik het eenmaal kort en krachtig aangeef zie je ergens een blijk van bewustwording bij de mensen die gewend zijn dat ontiegelijk domme plastic pasje te gebruiken.

Pik het niet. Betaal contant. Red je vrijheid.

Bron (niet bekend)

%d bloggers liken dit: