www.GeleHesjes-Nederland.nl

A movement for Freedom.

HYPOCRIET: CHINEZEN KRIJGEN EUROPEES ONTWIKKELINGSGELD OM TOLWEGEN AAN TE LEGGEN IN AFRIKA !

HYPOCRIET: CHINEZEN KRIJGEN EUROPEES ONTWIKKELINGSGELD OM TOLWEGEN AAN TE LEGGEN IN AFRIKA !
Share the info & Spread the love

BEST HYPOCRIET ALS JE BEDENKT DAT… 
Hoe lang en waarom investeert Europa toch zoveel in AfrikašŸ˜‰Kunstmatig houdt men dit continent arm. Men kan groenten en fruit verbouwen in de zandbak van Qatar, maar in Afrika sterven dagelijks honderden kinderen omdat het daar niet kan. Ook een waterput aanleggen is nog steeds erg moeilijkšŸ™„
Ondertussen trekken we er de grond leeg en Shell vervuilt de kusten zodat een visje eten voor de arme local ook onmogelijk is.

Oeganda gaat een tolweg aanleggen tussen de hoofdstad Kampala en Jinja (bekend van de Jinja-kaas). Dat kost iets van een miljard. De EU doneert in ieder geval ā‚¬90 miljoen gratis en voor niks.

Op 7 maart jl. bevestigde minister Sigrid Kaag van ontwikkelingshulp dat Chinese bedrijven geen toegang hebben tot de Europese ontwikkelingsgelden die bestemd zijn voor Afrika (en ook: ‘Chinese bedrijven (…) komen met hun eigen geld vanuit de Chinese overheid en investeren massaal. Daar zit een andere vorm van conditionaliteit aan, maar die bedrijven kloppen echt niet aan bij de EU en ze concurreren dus ook niet met Nederlandse of andere bedrijven uit de markt‘). Maar dat blijkt dan toch weer net niet helemaal te kloppen. De EU geeft nooit direct ontwikkelingsgeld aan Chinese bedrijven, maar wanneer via ‘indirect beheer’ met Europese ontwikkelingsgelden geschoven wordt, dan blijken de Chinezen daar wel aanspraak op te kunnen maken. De zaak zit zo: Oeganda gaat een tolweg aanleggen tussen de hoofdstad Kampala en Jinja (bekend van de Jinja-kaas). Dat kost iets van een miljard. De EU doneert in ieder geval ā‚¬90 mio gratis en voor niks. En nu doen er dus diverse consortia uit de EU, Afrika en China mee in de strijd om de aanleg van dit stukje infrastructuur. De kans bestaat dat wij van de EU eind 2019, dan wordt bekend wie het project mag uitvoeren, ā‚¬90 mio geven aan China dat daarmee weer geld in de zak houdt om uit te geven aan (een deel van) een vliegdekschip. Is dat erg? Neen, want het betekent dat Jan Pronk nog niet is overleden en de OESO vindt ongebonden hulp altijd +1. Mocht u nu denken van de kop klopt niet, want het is nog helemaal niet zeker dat het geld naar China gaat, dan heeft u een punt. Maar dan moet u ook weten dat er onder de noemer indirect beheer (‘in het geval van indirect beheer vertrouwt de Europese Commissie taken tot uitvoering van de [ontwikkelingshulp]begroting toe aan een organisatie wier financiĆ«le procedures positief zijn beoordeeldzoals internationale organisaties of publiekrechtelijke organen’) de laatste vijf jaar al voor een [onbekend bedrag] aan ontwikkelingsgeld is uitgegeven aan [onbekende bedrijven] uit [onbekende landen]. Hele Kaag-acrobatiek over indirect beheer hiero.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
%d bloggers liken dit:
Inline