www.GeleHesjes-Nederland.nl

A movement for Freedom.

Stop Ceta
Share the info & Spread the love

Ruim zeventig organisaties uit de hele wereld hebben het Nederlandse parlement in een open brief gevraagd het handelsverdrag Ceta – tussen de Europese Unie en Canada – niet te tekenen.

Orgineel  Het Parool 10 februari 2020, 9:19
Bron : https://www.parool.nl/nederland/tientallen-organisaties-roepen-regering-op-ceta-verdrag-niet-te-tekenen~bb4de98c/

Ruim zeventig organisaties hebben het Nederlandse parlement een open brief gestuurd. BEELD ANP

Het Ceta-verdrag is volgens de organisaties een bedreiging voor duurzaamheid, democratie en mensenrechten, omdat het onder andere vervuilende bedrijven meer mogelijkheden geeft om met ‘miljardenclaims te dreigen, beleid te frustreren en overheidsgeld binnen te halen’.

Volgens de brief zouden de bedrijven een bijdrage moeten leveren aan een ‘gezond milieu, voedselsoevereiniteit, goede banen, een duurzame economie en het stoppen van klimaatverandering’ en zich niet moeten focussen op het verlagen van de kosten voor het bedrijfsleven.

‘De omgekeerde wereld’

Donald Pols, directeur van Milieudefensie, noemt het verdrag ‘de omgekeerde wereld’, omdat de vervuiler zou moeten betalen. Ook Daniëlle Hirsch, directeur van duurzaamheidsorganisatie Both Ends, is niet blij met het verdrag. “Ceta is het zoveelste in die rij verdragen die niet los te zien zijn van de mondiale uitdagingen van ongelijkheid en klimaatverandering.”

%d bloggers liken dit: