www.GeleHesjes-Nederland.nl

A movement for Freedom.

“Vers” vlees uit supermarkt vaak ouder dan 2 jaar

“Vers” vlees uit supermarkt vaak ouder dan 2 jaar
Share the info & Spread the love

“Vers” vlees uit supermarkt vaak ouder dan 2 jaar en meerdere keren ingevroren

Vlees_supermarkt

De Consumentenbond heeft in samenwerking met de Nederlandse warenautoriteit een onderzoek ingesteld naar verschillende soorten vlees uit supermarkten. De resultaten zijn schokkend en zelfs slechter dan het onderzoek dat 4 jaar geleden is gedaan. Onder druk van de lage prijzen is de kwaliteit alleen maar slechter geworden. Daarnaast bleek dat vlees uit de meeste supermarkten meerdere malen was ingevroren. Vlees van aanbiedingen bleek soms bijna 3 jaar oud te zijn, de uiterste wettelijke grens, waarbij vlees nog als “Vers” mag worden verkocht.

Er is veel onderzoek gedaan. Daaruit is gebleken dat vlees vaak wordt verhandeld. Soms worden partijen vlees door meerdere landen versleept. Een voorbeeld is het vlees van de AH waarvan het meeste uit Noord-Afrika komt.  Hier worden  koeien geslacht, en vervolgens ingevroren voor transport naar Engeland. Daar wordt de hele koe ontdooid om opgesneden te worden in grote stukken en weer ingevroren. Vervolgens weer ontdooid om het vlees tot zijn uiteindelijke vorm te verwerken (biefstuk, entrecote, gehakt, enz.) Uiteindelijk wordt het, je raadt het al, weer ingevroren voor transport naar de winkel. Daar wordt het vlees weer ontdooid voordat het in het koelvak belandt. Iemand de tel bijgehouden? “Het vlees kan dan al 2 jaar oud zijn”

Vers betekent “ontdooit en niet ouder dan 3 jaar”
Volgens Albert Heijn is het vlees dat zij verkopen wèl vers. Wat vers betekent kon echter niet verklaard worden. “Uit het onderzoek is gebleken dat vlees van de meeste supermarkten al vaker is ingevroren en vaak al meer dan 2 jaar oud is”. aldus Emmy Uittewaal. “We worden met zijn allen bedonderd. Vers betekent gewoon dat vlees niet meer bevroren is en niet ouder dan 3 jaar!”

Dom
Goedkoop actie vlees zit veelal aan de uiterste bewaartijd van 3 jaar en komt meestal uit de grootschalige vleesindustrie.

“We zijn er met zijn allen tegen dat dieren slecht behandeld worden. Ook kijken we steeds vaker naar gezonde voeding. Maar dat vergeten we per direct zodra we de lage prijzen in de supermarkt zien”.  “Ik vind die mensen erg dom”, aldus Emmy Uittewaal.

%d bloggers liken dit: