Site Loader
Un policier en civil muni d’un lanceur de balle de défense (LBD 40) lors de la manifestation des « gilets jaunes » à Paris, le 23 février.
Un policier en civil muni d’un lanceur de balle de défense (LBD 40) lors de la manifestation des « gilets jaunes » à Paris, le 23 février. ZAKARIA ABDELKAFI / AFP

VN Hoge Commissaris voor de mensenrechten Michelle Bachelet op woensdag (6 maart) riep de Franse autoriteiten op om politie-geweld te onderzoeken tijdens de “gele vesten” -demonstraties sinds medio november 2018.

“We moedigen de regering aan om de dialoog voort te zetten en aandringen op een grondig onderzoek van alle gemelde gevallen van overmatig gebruik van geweld”, zei de voormalige Chileense president aan de Mensenrechtenraad in Genève.

De laatstgenoemden wezen erop dat de “gele vesten” protesteerden tegen “wat zij beschouwen als hun uitsluiting van economische rechten en hun deelname aan openbare aangelegenheden”.

https://www.lemonde.fr/societe/article/2019/03/06/l-onu-demande-a-la-france-une-enquete-sur-l-usage-excessif-de-la-force-pendant-les-manifestations-de-gilets-jaunes_5432222_3224.html?fbclid=IwAR0GHyiQ5LuH2sEMNmaZibmficUzOMCMTQBfm4R9Gx-NE71MbWWmbRvU7cI

Share with:


Post Author: wolmuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *