GeleHesjes-Nederland.nl

Samen een Tegen de gevestigde wanorde

Baudet framen steeds lachwekkender.
Share the info & Spread the love
Pogingen om Baudet te framen worden steeds lachwekkender. Hoe één term leidde tot een vloedgolf aan nepnieuws en regelrechte verzinsels

Pogingen om Baudet te framen worden steeds lachwekkender. Hoe één term leidde tot een vloedgolf aan nepnieuws en regelrechte verzinsels

Propaganda

Terwijl de extreemlinkse mainstream media over elkaar heen tuimelen om Thierry Baudet te framen, blijft zijn partij zetels scoren in de peilingen.

De meeste aandacht gaat uit naar ‘boreaal’, een woord dat voorbij kwam tijdens de overwinningsspeech van Baudet na de Provinciale Statenverkiezingen.

Een veel aangehaald artikel om het ‘gevaar’ van Baudet te duiden is dat van journalist Marijn Kruk. Hij stelt in de Correspondent dat ‘boreaal’ een nazi-term is.

Boterzachte aantijgingen

Frank van Dorp rekent af met de boterzachte aantijgingen en het moreel verbinden van Baudet aan allerlei foute types (guilt by association).

Hij toont aan dat er niets mis is met de term boreaal, dat nazi’s hem zelf niet gebruiken en dat alleen de oud-leider van Front National, Jean-Marie le Pen, de term een keer bezigde.

Toen verscheen er een artikel in de voormalige kwaliteitskrant NRC Handelsblad waarin werd gesteld dat ‘Baudets Franse partners ‘boreaal’ te ver vonden gaan’.

Bij de Franse politieke partij Debout la France, officieel partner van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet voor de Europese verkiezingen van eind mei, vinden ze Baudets hang naar een ‘boreaal’ Europa, zoals hij uitsprak in zijn rede na de verkiezingsoverwinning van FvD na de Provinciale Statenverkiezingen, ‘minder onschuldig’, zo meldde de krant.

Uit het verband getrokken

Jean-Philippe Tanguy, nummer drie op de lijst voor de Europese verkiezingen, rechterhand van partijleider Nicolas Dupont-Aignan en de man die de krant te woord stond, hekelde die lezing.

Volgens Tanguy zijn zijn woorden door NRC uit het verband getrokken. Hij zei verbijsterd te zijn over het verslag.

Baudet verwees volgens hem met ‘boreaal’ simpelweg naar ‘Noord-Europa’.

“Mijn bedoeling was te beweren dat de heer Baudet niet kan worden verdacht van ideologische banden met extreem-rechts,” zei hij.


%d bloggers liken dit: