www.GeleHesjes-Nederland.nl

A movement for Freedom.

Wat is een black blok?
Share the info & Spread the love
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en tekst

Ik herhaal deze post is informatief

Aangezien er discussie over het onderwerp is en dat voor sommigen het niet duidelijk is…
bedankt bfmtv, cnews en gezelschap

Wat is een black blok?

In de eerste plaats is black blok, één die bestaat uit het volledig dragen van zwart en met het gemaskerde gezicht.

Een black blok is een tijdelijke groepering van individuen die zich voornamelijk als anarchisten definiëren. We hebben het dan over een black blok (bijvoorbeeld) 5000 personen en geen 5000 black blokken.

Een black blok heeft geen chef en heeft geen leden. Ieder manifest volgens zijn zin, maar solidariteit tussen de deelnemers is zeer aanwezig.

De eerste functie van een black blok is het uiten van een anarchistische aanwezigheid en een radicale kritiek in het hart van een demonstratie Het biedt ook de mogelijkheid aan activisten om directe acties te ondernemen, want deze massa waarin ze zich baseren, zorgt voor politieke solidariteit en beschermt hun anonimiteit, waardoor de politie des te moeilijker is om een individu te targeten en te arresteren ..

Si le fait que les black blocs sont de sensibilité anarchiste, ce n’est pas en raison de leur potentiel violent, mais mais bien plutôt parce qu’ils fonctionnent de façon égalitaire et libertaire ; en d’autres mots, leur structure et leur processus de prise de décision sont non autoritaires et non hiérarchiques.

Deelnemers aan een black blok zijn niet allemaal gewelddadig, zeker sommige tegen de politie, achteruit het stedelijk meubilair en / of symbolen van het kapitalisme, anderen zullen kiezen om een team van verpleegkundigen in het black blok te vormen, of het terrein te herkennen , de verbinding maken…

Een amalgaam wordt gemaakt tussen anarchisten en deelnemers aan een black blok. De meeste anarchisten hebben geen gebruik van geweld en een black blok is niet altijd gewelddadig.

De term “anarchie” wordt overigens gebruikt door de media en regeringen om een rel te noemen, een sociale wanorde, of anarchie is geen rel, anarchie duidt een samenleving aan waar er geen gezag is, geen wet, geen chef : het is een beheer bedrijf. De exacte term voor het definiëren van een situatie zonder gezag of wetten waar geschillen worden opgelost door het enige fysieke geweld (leger of niet) is de anomie.

Voor de media zou het black blok fenomeen de uitdrukking zijn van een ” anarchisme ” verminderd met een irrationele impuls die ” jonge casseurs ” aan geweld en chaos duwt. Deze kritische lading tegen black blokken verstoort de gedachte en heeft zelf negatieve politieke gevolgen voor de hele beweging.


Automatisch vertaald vanuit facebook

Orginele post

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
%d bloggers liken dit:
Inline