GeleHesjes-Nederland.nl

Samen één Tegen de Gevestigde Wanorde.

Er is 32 miljard verdwenen uit het ABP-pensioenfonds. Bekijk dit gesprek over de grote pensioenroof

Er is 32 miljard verdwenen uit het ABP-pensioenfonds. Bekijk dit gesprek over de grote pensioenroof
Share the info & Spread the love

De waarde van belegde reserves heeft bij pensioenfondsen een astronomische omvang bereikt. Tegelijkertijd werd door de overheid alleen al in 2018 11 miljard euro op de AOW-begroting bespaard.

Tussen 1982 en 1994 heeft de overheid een enorm bedrag onthouden aan het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.

Het bedrag wordt geschat op 32,8 miljard gulden, maar in werkelijkheid zou het aanzienlijk groter zijn.

Overboord

Oud-premier Lubbers zei hierover vlak voor zijn dood in een interview dat door de uitnamewetten die deze besparingen legaliseerden, de overheid een verplichting op zich heeft geladen naar de pensioengerechtigden bij het ABP.

Ook heeft de overheid het welvaartsvaste pensioen overboord gegooid, om de pensioenen betaalbaar te houden ondanks de uitnamewetten.

De AOW wordt uitbetaald op basis van een omslagstelsel. Dat wil zeggen dat de werkenden betalen voor de gepensioneerden.

Sigaar uit eigen doos

Vooral door veranderingen met betrekking tot de inkomstenbelasting is de AOW-premie al jaren onvoldoende om de uitkeringen te kunnen betalen. Het verschil wordt uit algemene middelen betaald, dus uit het belastinggeld.

In zekere zin is de AOW voor veel gepensioneerden dus een sigaar uit eigen doos.

De toekomst van de pensioenen in Nederland is veel beter dan vaak wordt geschetst. Paniekzaaierij is niet nodig en getuigt van gebrek aan inzicht en kennis.

Bekijk het gesprek hieronder:

https://www.ninefornews.nl/miljard-verdwenen-abp-pensioenfonds/?fbclid=IwAR17NVLCxyJzjIkOPNCMjRMjVVnymaqZ9_IHcbqpvvwrurQhWSriW76ee8M

%d bloggers liken dit: