GeleHesjes-Nederland.nl

Samen één Tegen de Gevestigde Wanorde.

Moeder Syriëstrijders dient klacht in tegen Belgische staat

Moeder Syriëstrijders dient klacht in tegen Belgische staat
Share the info & Spread the love

De moeder van Syriëstrijders Zacharia en Ismaïl Iddoub heeft een klacht ingediend tegen de Belgische Staat. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag.

Moeder Ghita B. uit Vilvoorde wordt zelf verdacht van financiering van terrorisme. Nu heeft ze echter besloten om een klacht in te dienen tegen de Belgische staat omdat volgens haar zowel de politie als de politiek erin faalden haar zoons tegen te houden.

In 2013 vertrok Zacharia Iddoub op 23-jarige leeftijd uit Vilvoorde naar Syrië om er zich aan te sluiten bij terreurorganisatie IS. Hij zou overtuigd geraakt zijn door haatprediker Jean-Louis Denis. Een maand eerder hadden zijn ouders hem nog deze plannen even uit het hoofd kunnen praten. De ouders brachten toen de politie op de hoogte, maar de politie meldde dat het de jongen niet kan tegenhouden, beweert moeder Ghita. Nog geen drie maanden later vertrok ook de andere zoon van Ghita B. uit Vilvoorde, de amper 16-jarige Ismaïl, naar Syrië. Net zoals zijn oudere broer werd ook hij niet tegengehouden.

“Hij was drie dagen in Turkije, traceerbaar via zijn gsm”, aldus de moeder. “Een eenvoudig telefoontje of een fax van de Belgische autoriteiten naar hun Turkse collega’s had zijn oversteek naar Syrië kunnen tegenhouden”, zo staat te lezen in de aanklacht van de moeder. Sinds 2017 heeft ze niets meer vernomen van haar jongens die zich bij terreurgroep IS voegden, ze gaat er dan ook vanuit dat ze sneuvelden.

De vrouw eist nu 10.000 euro morele en 50.000 euro materiële schadevergoeding van de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken. “Zodat niemand de hete aardappel naar de ander kan doorschuiven”, aldus haar advocaat Alexis Deswaef.

%d bloggers liken dit: