Baudet eist opheldering over NS Publieksprijs: ‘Dit is echt zo’n ontzettend rare gang van zaken’

Foto: Unsplash

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

De NS Publieksprijs wordt dit jaar niet uitgereikt. De organisator claimt dat het stemproces ‘op grote schaal is gemanipuleerd’. Daardoor zou een eerlijke stemming en uitkomst ervan onmogelijk zijn geworden.

De stemmodule van de boekenprijs werd afgelopen weekend korte tijd stilgelegd na berichten dat het e-mailadres van Kamerleden werd gebruikt om te stemmen op het boek ‘Het Coronabedrog’ van Thierry Baudet, dat overigens niet genomineerd was. Er werd een extra verificatiestap ingebouwd, waarna er weer gestemd kon worden.

Het prijzengeld dat aan de NS Publieksprijs is verbonden, wordt onder de zes genomineerde auteurs verdeeld.

Op grote voorsprong

Veel mensen vermoeden dat de prijs niet wordt uitgereikt omdat het boek van Baudet op grote voorsprong stond. “Ik denk dat Baudet ruimschoots ging winnen en dat het daarom nu niet uitgereikt wordt. Heel doorzichtig,” zegt onderzoeker Annelies Strikkers. “Hoe geef je aan dat het boek ‘Het Coronabedrog’ met overmacht gewonnen heeft zonder de prijs daadwerkelijk uit te reiken?”

“Met manipulatie wordt hier de verkeerde uitkomst van het stemproces bedoeld. Absurditeiten zoals deze zijn kenmerkend voor onze tijd, waar voorwaardelijke democratie de norm is,” schrijft het Renaissance Instituut, het wetenschappelijk bureau van FVD.

Het ‘verkeerde’ boek

“Het publiek heeft op het ‘verkeerde’ boek gestemd. De reactie van de organisatie? De prijs wordt niet uitgereikt!” reageert Kamerlid Simone Kerseboom (FVD).

Regisseur Dick Maas twittert: “Als Baudet de verkiezingen wint, worden de verkiezingen afgeschaft.” Journalist Joost Niemoller voorspelde dit eerder al. “Baudet mag niet winnen. Dan maar geen prijs.”

De FVD-kopman eist opheldering:

(Video verwijderd? Klik hier…)

4.2
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.