Gazprom CEO waarschuwt EU: “Hele steden zullen deze winter bevriezen”Luister naar dit Artikel

Het hoofd van het Russische energiebedrijf Gazprom PJSC heeft gewaarschuwd dat het grootste deel van Europa deze winter zal bevriezen, aldus Bloomberg:

“De winter kan relatief warm zijn, maar een week of zelfs vijf dagen zal abnormaal koud zijn, en het is mogelijk dat hele steden en landen, god verhoede, zullen bevriezen”, zei Gazprom-topman Alexey Miller tijdens de Russian Energy Week in Moskou.

Summit.news meldt: Miller zei dat tijdens piekdagen in de winter de vraag in Europa zou kunnen oplopen tot 800 miljoen kubieke meter NatGas per dag, of ongeveer een derde van het totale verbruik. De cijfers waren afkomstig uit een rapport van onbekende analisten.

Natgas naar Europa is deze week tot nu toe stabiel, zij het op een lager niveau dan het afgelopen jaar. Zendingen via Oekraïne zijn een van de laatst overgebleven Russische aanvoerlijnen naar West-Europa na de bombardementen op Nord Stream-pijpleidingen. Hoewel de leveringen van NatGas zijn afgenomen en veel Europese economieën op de rand van een recessie zijn beland, zijn de voorraden over het hele continent met 91% bijna vol.

Het goede nieuws is dat de EU-opslag boven een 10-jarig gemiddelde van 71% ligt voor deze tijd van het jaar.

De Nederlandse gasfutures in de eerste maand, een Europese benchmark, zijn sinds eind augustus bijna gehalveerd door verlichting van de voorraden en de hoop op een warmere winter.

Maar nieuwe gegevens van het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) schetsen dat een hogedruksysteem boven West-Europa kouder weer, minder wind en minder regen zou kunnen brengen. Minder wind zou de opwekking van duurzame energie verminderen.

De CEO van Gazprom zei dat de EU-natgasvoorraden in maart tot 5% vol zouden kunnen zijn…

“Natuurlijk, Europa zal overleven, maar wat zal er gebeuren tegen de tijd van gasinjectie” voor de winter van 2023 en 2024.

“Het zal dan duidelijk zijn dat de energiecrisis niet voor een korte periode is gekomen.”

Het lijkt erop dat de Europese energiecrisis nog lang niet voorbij is… Het VK waarschuwt al voor zijn onvermogen om deze winter genoeg NatGas te importeren, en dreigt stroomuitval te veroorzaken in zijn elektriciteitsnet.

Bedankt voor het doneren aan Worldunity.me

Worldunity.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Worldunity.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Source: worldunity.me

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.