www.GeleHesjes-Nederland.nl

A movement for Freedom.

De Chinese regering draait Volledig om censuur en deze keer zijn ze er effectief in het tot zwijgen brengen van corona-virus critici in de Verenigde Staten. Doordat Chinese technologiebedrijven wereldwijd opereren, kunnen zij deze Chineeze informatie buiten China censureren.
Share the info & Spread the love

Orgineel : https://www.shtfplan.com/headline-news/china-is-censoring-coronavirus-critics-in-the-united-states_02142020

De Chinese regering draait Volledig om censuur en deze keer zijn ze er effectief in het tot zwijgen brengen van corona-virus critici in de Verenigde Staten. Doordat Chinese technologiebedrijven wereldwijd opereren, kunnen zij deze Chineeze informatie buiten China censureren.

China staat bekend om het communisme en de censuur van niet door de overheid goedgekeurde ideeën. Wanneer degenen die denken macht te hebben over de gedachten en ideeën van anderen, beginnen te zwijgen, weet je dat onderdrukking duidelijk een realiteit is.

VICE News sprak met tientallen WeChat-gebruikers in de VS en Canada, evenals enkele gebruikers in het VK, Frankrijk, Spanje, Australië, Duitsland en Maleisië, die identieke problemen met hun accounts meldden terwijl ze probeerden informatie met hun familie te delen en vrienden in China.

De beperkingen zullen voorkomen dat internationale gebruikers informatie naar contacten in China sturen. In sommige gevallen hebben ze ook hun accounts opgeschort of volledig geblokkeerd en beschuldigd van ‘verspreiding van kwaadaardige geruchten’. In veel gevallen betekent de censuur dat hun enige communicatieverbinding met mensen in China volledig is verbroken, volgens een rapport van VICE News.

Coronavirus Cover-Up begint: China dreigt gebruikers van sociale media met zeven jaar gevangenisstraf voor het melden van pandemisch nieuws dat geen “officiële” verhalen beschrijft

Als iemand informatie probeert te krijgen die niet is goedgekeurd door de Chinese overheid aan mensen die daar onder de tirannie leven, wordt deze waarschijnlijk tot zwijgen gebracht, zo niet gestraft.

WeChat is een eenheid van Tencent, een van de grootste technologiebedrijven van China, die ook genoteerd staat aan de New York Stock Exchange. Nu roepen gebruikers in de VS het Congres op om in te grijpen om hun vrijheid van meningsuiting te behouden, maar vrijheid van meningsuiting is ook in de VS vrijwel dood. En het is onwaarschijnlijk dat de politici die autoriteit over de rest van ons claimen er veel aan doen.

“Tencent is de kwaadaardige helper van een totalitaire regering die de vrijheid van meningsuiting en democratie onderdrukt,” vertelde een gebruiker van WeChat die in Philadelphia woont en anoniem wilde blijven vanwege de angst voor vergelding, aan VICE News. “Ze verwijderen of blokkeren je berichten als ze denken dat dit de democratie bevordert en de regering uitdaagt. Het schendt mijn burgerrechten als Amerikaans staatsburger. Ik kwam naar de VS voor vrijheid. Ik dacht dat ik ontsnapte aan de dreiging van de Communistische Partij. Maar ik heb het mis, ik leef nog steeds in angst omdat Tencent mijn WeChat in de gaten houdt en me kan melden bij de Chinese autoriteiten. “

Het gaat niet veel beter in de VS, waar bedrijven zoals Facebook, Google en YouTube informatie verwijderen of censureren die niet door de overheid is goedgekeurd. In feite hebben de Wereldgezondheidsorganisatie en Google samengewerkt om coronavirusinformatie te censureren.

Tencent reageerde niet op specifieke vragen over de censuur van internationale gebruikers, maar stuurde een e-mail met de verklaring dat het “toegewijd was om een ​​veilig en open platform te bieden” voor al zijn gebruikers.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
%d bloggers liken dit:
Inline