www.GeleHesjes-Nederland.nl

A movement for Freedom.

Doodsbange Rutte bibbert
Share the info & Spread the love

Video! Doodsbange Rutte bibbert voor Baudet: ‘Zolderkamergeleerde met bizarre ideeën, rare verzinsels!’

snapshot

Foto: Een gespannen premier Rutte scheldt er op los tegen Thierry Baudet. Bron: Screenshot NOS.Door Tim Engelbart 15 mei 2019

De VVD ziet het met grote vrezen alwéér gebeuren volgende week: het Forum voor Democratie opnieuw de grootste partij van Nederland. Ditmaal in het Europese Parlement. Om dat te voorkomen, wordt een last minute aanval op premier Rutte nog ingezet op de partij en op Thierry Baudet in het bijzonder. Hij wordt weggezet als “fröbelende zomerkamergeleerde” die er louter “rare verzinsels” op nahoudt.

Veel komischer moet het niet worden: premier Rutte die beweert in de leer te zijn geweest bij de Amerikaanse president Donald Trump en zegt zijn stijl deels te willen overnemen. Ongemakkelijker gaat het haast niet, want aan alles zie je bij Rutte dat hij tijdens politieke rally’s niet de energie kan losmaken die de Republikeinse president bij zijn publiek ontketent. In plaats van Trumpiaanse euforie kregen we een schril roepende Rutte, die zenuwachtig met z’n blaadje frunnikt terwijl een stel MBO-studenten toeluistert. Ondertussen probeert hij Thierry Baudet onderuit te halen met door spindoctors bedachte aanvallen.

Het geheel deed nogal pathetisch aan, en dat was ook zelfs het NRC Handelsblad bepaald niet ontgaan:

“Premier Mark Rutte heeft, met zichtbaar ongemak, scherp uitgehaald naar Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Als VVD-leider op campagne voor de Europese verkiezingen noemde hij Baudet dinsdagavond „een fröbelende kamergeleerde” die op een zolderkamertje „bizarre ideeën” bedenkt als een Nexit, op basis van „rare verzinsels”. Daardoor brengt Baudet volgens Rutte „de veiligheid en stabiliteit van Nederland in gevaar” en laat hij „de mensen voor wie hij zegt op te komen keihard in de steek”.”

Ik zal ‘m alvast maar callen, dan. Als dit het beste is wat de VVD kan doen tegen Forum voor Democratie, dan zijn ze bij de aankomende EP-verkiezingen (volgende week donderdag al!) volstrekt ten dode opgeschreven. Dan gaat Baudet – wederom! – als grootste uit de bus komen, en niets of niemand die dan met wat gekunstelde aanvallen over “fröbelen” of “bizarre ideeën” dat nog kan voorkomen. Zeker een hakkelende VVD-premier niet.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
%d bloggers liken dit:
Inline