Afghanen helpen Poetin nu met speciale eenheid – getraind door de NAVO!

De VS hebben 90 miljard dollar geïnvesteerd in de opleiding van 25.000 Afghaanse elitesoldaten – en het is precies deze speciale eenheid die nu de Russische strijdkrachten zal ondersteunen in de oorlog tegen Oekraïne. De tovenaarsleerling van Goethe doet u de groeten. De spoken die de NAVO ooit opriep, vechten nu tegen de militaire adviseurs van de NAVO, bericht Exxpress.at.

Het nieuws ging nu als een schokgolf door de NAVO-strijdkrachten: Rusland werft Afghaanse elitesoldaten – opgeleid door de NAVO zelf. Deze training heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie veel geld gekost tijdens de oorlog in Afghanistan. Voor deze speciale opleiding is naar verluidt 90 miljard dollar uitgegeven. En de VS moeten goed werk hebben verricht bij het trainen van 20.000 tot 30.000 elitesoldaten, want een Amerikaanse soldaat vertelde het persbureau AP: “Om eerlijk te zijn wil ik ze op geen enkel slagveld zien, maar zeker niet in gevecht met de Oekraïners.”

Duizenden euro’s en Russisch staatsburgerschap voor frontlijndienst

Maar dat is precies wat er nu gaat gebeuren, want nu laat Rusland het iets kosten om de mannen van het Afghaanse speciale commando te rekruteren. De Zwitserse “Tagesanzeiger” meldt dat er tussen de 1500 en 3000 Amerikaanse dollar wordt betaald voor de opleiding en 7000 euro voor de gevechtsmissie. Na twee maanden training moeten ze direct naar het front. Bovendien krijgen de elitesoldaten en hun naaste familieleden het Russische staatsburgerschap.

Voor Afghanen is dit een bijzondere stimulans, omdat velen het land toch al willen verlaten sinds de Taliban de macht hebben overgenomen. Ze bevinden zich in een hopeloze positie, en Amerikaanse soldaten hebben al gewaarschuwd dat ze een gemakkelijke prooi zouden zijn voor ronselaars. Voor de Taliban zijn de soldaten die aan de zijde van de VS stonden eenvoudigweg onaanvaardbaar. Ze hebben dus niet veel opties meer. Het aanbod van het Russische staatsburgerschap komt precies op tijd. Zelfs als deze missie het leven kan kosten.

Afghanen voelen zich broeders en rekruteren zichzelf

Iran zou een bemiddelende rol spelen bij de aanwervingen. Bovendien kan een soldaat volgens Foreign Policy de helft van zijn oude eenheid laten toetreden “omdat ze allemaal als broeders zijn”.

Hoeveel soldaten hebben toegezegd om mee te vechten in de oorlog in Oekraïne is op dit moment onduidelijk, maar er wordt aangenomen dat het er al honderden zijn. De een komt op voor de ander. Een mentaliteit die Poetin ten goede kan komen. Terwijl hij enerzijds door bombardementen in heel Oekraïne stroomstoringen veroorzaakt, heeft hij anderzijds zijn troepen uit Kherson moeten terugtrekken. Hoeveel de Afghaanse elitesoldaten hem zullen helpen, valt nog te bezien. In ieder geval kan men niet gelukkig zijn met een vijand die men zelf heeft opgeleid. Dit kan nog bittere gevolgen hebben voor de NAVO.

Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Van der Leyen geeft de EU het laatste duwtje over de klif: Russische gas-banken volgende in de rij voor sancties

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.