Alsnog: de speeches van David Icke & Marcel Messing..!


x

Alsnog: de speeches van

David Icke & Marcel Messing..!

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Deze week weigerde het kabinet de Britse David Icke de toegang tot ons land. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) had het kabinet geadviseerd, deze beslissing te nemen. Veel  werkelijk democraten en juristen hadden fundamentele kritiek op dit inreisverbod. Professor Jerfi Uzman van de Universiteit van Amsterdam werd in NRC (HIER) gequote, als dat er sprake is van een ‘zorgelijke ontwikkeling’, want “Op die manier bemoeit de overheid zich met de inhoud van opvattingen.” Media-advocaat Sander Dikhoff vindt dat David Icke toegelaten had moeten worden. “Als hoofdregel is censuur niet toegestaan.” De redenering om daarvan af te wijken omdat Icke onrust kan veroorzaken door tegenacties is volgens hem ‘niet sterk’.

Onderzoeksjournalist Thomas Bollen over de ban van David Icke: “Iedereen die nu juicht omdat Icke het land niet in mag, denk eens wat verder na: wat zou je ervan vinden als de overheid ‘juridische trucs’ gebruikt om protest tegen te houden waar je het wel mee eens bent? Bijvoorbeeld om klimaatactievoerders de mond te snoeren?”

Arts Jona Walk voegt toe: “Het demonstratierecht staat in ons land ernstig onder druk. Uiterst zorgwekkend, wat je ook van de mening van de demonstranten vindt. Inperken van deze vrijheid is schadelijk voor de democratie en kan sociale onrust juist versterken. Blijf je uitspreken.”

De uitspraak van David Icke zélf liegt er niet om en is -zoals we van hem mogen verwachten- uitgesproken expliciet. Hij heeft de speech op video opgenomen, die hij afgelopen zondag in Amsterdam zou houden:

“De wereld is krankzinnig. De wereld heeft leeuwen nodig. Zoals nooit tevoren. Het is tijd om een leeuw te zijn en geen schaap. Het is voor de mensheid tijd om te brullen! Geen fascistische dictatuur meer! Geen onderwerping aan Rutte en degenen die hem beheersen. Het is nu of nooit.”

Bekijk zijn hele speech hieronder (Nederlands ondertiteld):

Op 6 november 2022 zou ook Marcel Messing spreken in Amsterdam, locatie de Dam. David Icke werd verboden te spreken/aanwezig te zijn en vervolgens werd de demonstratie werd afgeblazen. Ook de toespraak van Marcel Messing is opgenomen en deze bieden we je hieronder aan:

Één van de personen, die zich áchter het besluit van de IND opstelt, is Afshin Ellian, de hoogleraar uit Leiden. Uiterst bedenkelijk en niet écht goed voor zijn imago van de vrijheidsstrijder/extreme islambestrijder; kijk dit plaatje vertelt het verhaal van deze ‘zwalkende professor’.. Vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel goed, voor ieder vrij mens. Bang voor uitspraken van David Icke e.a.? Zijn ze -zoals Rutte officieel liet weten- bang voor de gevolgen van opruiende uitspraken..?

Source: wanttoknow.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.