Arib, die de coronacommissie zou leiden, was in 2011 al uiterst kritisch op aanpak Mexicaanse griep

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

De Tweede Kamer is al weken in de ban van de rel rond oud-Kamervoorzitter Khadija Arib. Het dagelijks bestuur van de Kamer besloot een onderzoek in te stellen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Arib toen ze Kamervoorzitter was. Dit op basis van anonieme brieven die erover waren binnengekomen.

Het PvdA-Kamerlid vertrok vervolgens met stille trom uit de Kamer. Ze was niet alleen Kamerlid, maar ook benoemd tot voorzitter van de parlementaire enquête naar de coronacrisis.

Arib was in 2011 al uiterst kritisch op de behandeling van de Mexicaanse griep en de herdefinitie van pandemie door de WHO. Ze noemde in haar Kamervragen expliciet viroloog Ab Osterhaus, een man met belangen.

Dus. @khadijaArib was in 2011 al uiterst kritisch op de behandeling van Mexicaanse griep, de herdefinitie van pandemie door WHO en noemt in haar Kamervragen expliciet Osterhaus. Een man met belangen.

‘Kamerstuk 22894, nr. 302 | https://t.co/9I0zlCJje2https://t.co/Gpdf8EoFa9

— Hans van Tellingen (@hansvantelling) November 9, 2022

Heel veel geld verdiend

In oktober 2011 zei Arib: “In het voorjaar van 2009 kwam de melding dat er een nieuw griepvirus was ontdekt. Er brak paniek uit. Er zijn 34 miljoen vaccins gekocht, waarvan er 20 miljoen zijn weggegooid. Dat kost de belastingbetaler 144 miljoen, bleek gisteren uit een uitzending van RTL Nieuws, dat dankzij de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) inzage had gekregen in de gegevens. Hier valt heel wat meer uit te leggen dan ik in de evaluatie kan lezen: bepaalde deskundigen eisten een hoofdrol op, er werden belangrijke beslissingen genomen op grond van onduidelijke adviezen en procedures en een aantal mensen heeft heel veel geld verdiend.”

Geen sprake van pandemie

“In de loop van vorig jaar bleek dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder invloed van de farmaceutische industrie de definitie van het begrip ‘pandemie’ heeft bijgesteld. Op grond van de oude definitie zou er helemaal geen sprake zijn geweest van een pandemie. Bovendien werd in Nederland geen voorlichting gegeven door de overheid, maar door de heer Osterhaus die, naar later bleek, veel te winnen had bij een pandemie. Daarnaast is er heel snel besloten om vaccins aan te schaffen, een beslissing waaraan later werd getwijfeld. Er zijn enorme bedragen uitgegeven aan vaccins die later niet nodig bleken te zijn. Er was bovendien onduidelijkheid over de vraag wie wel en wie niet moest worden gevaccineerd en welk vaccin het veiligst was. Ten slotte was er onduidelijkheid over de prijzen van de vaccins en de voorwaarden waaronder deze zijn aangeschaft,” vervolgde Arib.

Blijkbaar mocht Arib de coronacommissie niet voorzitten, schreef Maaike van Charante eerder voor OpinieZ.com.

De Nederlandse politiek in volle glorie.

Topambtenaar die klacht indiende tegen Arib, leidt het onderzoek naar Arib.

Elk moreel kompas ontbreekt in de Tweede Kamer.

Nederland ‘failed state’.
Gaaf land, hè, Rutte. https://t.co/XquL0A3X1p

— Marcel de Graaff #FVD (@MJRLdeGraaff) November 10, 2022

5
29
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.