België: Man roept “Allahu Akbar” voordat hij twee politieagenten neersteekt, waarbij één vermoord wordt

Bij een mesaanval in de Belgische hoofdstad Brussel is afgelopen donderdag een politieagent vermoord en een andere gewond geraakt. De aanval vond kort na 19.00 uur plaats in de wijk Schaarbeek, vlakbij het treinstation Brussel-Noord, meldt Remix.news.

“Een van onze patrouilles werd aangevallen door een man gewapend met een mes,” zei een woordvoerdster van de politie Brussel-Noord. “De twee agenten riepen vervolgens versterking op. Een agent van een andere patrouille gebruikte zijn vuurwapen om de aanvaller te neutraliseren. De twee gewonde agenten en de aanvaller werden naar het ziekenhuis gebracht. Het parket van Brussel is op de hoogte gebracht van de feiten,” voegden ze eraan toe.

Verschillende lokale media meldden dat de aanvaller vlak voor de aanval “Allahu Akbar” riep, maar de openbare aanklagers bevestigen of ontkennen dit momenteel niet, aldus de Belgische krant Le Soir.

Het Franstalige Belgische dagblad La Libre Belgique meldde ook dat de verdachte eerder na een verkeersovertreding was ontboden op zijn lokale politiebureau. De verdachte verscheen donderdagochtend op het politiebureau en zei, nadat zijn zaak was behandeld, dat hij later op de dag politieagenten zou aanvallen. Op het politiebureau werd proces-verbaal opgemaakt, waarna hij werd vrijgelaten.

De dader had eerst twee agenten aangevallen in een straat bij het treinstation, waarop de politie versterking had gevraagd. De verdachte zou vervolgens de ter plaatse gekomen agenten hebben aangevallen met een mes, maar een van hen heeft hem “uitgeschakeld” met een vuurwapen. Volgens de media werd de aanvaller in zijn been en buik geschoten.

Sarah Durant, een woordvoerster van het parket van Brussel, zei dat er een onderzoek is ingesteld naar de omstandigheden van de aanval. De woordvoerster beloofde een update later op donderdag of vrijdagochtend, voegde het dagblad eraan toe.

De wijk Schaarbeek in de Belgische hoofdstad is een van de armere wijken van Brussel, met een grote allochtone – voornamelijk Turkse en Marokkaanse, maar ook Europese – moslimgemeenschap. De wijk werd berucht nadat bleek dat een van de daders, Najim Laachraoui, van de terroristische aanslag in 2016 op de luchthaven van Brussel, waarbij 35 mensen omkwamen, hier vandaan kwam.

De andere beruchte buurt is Molenbeek, op slechts enkele minuten rijden, waar Salah Abdeslam, de enige overlevende dader van de terreuraanslag in Parijs, opgroeide.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

IMMIGRATIE DOSSIER

Bataclan: De horror die verzwegen werd

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.