Bitter einde van een Oekraïne-excursie: Huurling “Rambo” wil nu naar huis

Nu zamelen vrienden donaties in voor zijn terugkeer uit Oekraïne: De Brit Shareef Amin (40) raakte zwaargewond bij een Russische artillerieaanval. “Rambo”, zoals zijn kameraden hem noemden, heeft genoeg van de oorlog – net als vele andere vrijwilligers, bericht Exxpress.at.

7.300 vrijwilligers uit tientallen landen over de hele wereld zijn eveneens naar de oorlog in Oekraïne gegaan om tegen de Russische troepen te vechten, 2.700 zijn vermoedelijk al gedood, veel van de nog levende huurlingen willen terug naar huis – zij hadden zich de oorlog kennelijk anders voorgesteld, niet zo wreed en met al die dagelijkse artillerieaanvallen.

Shareef Amin (40) wil nu ook naar huis, naar Groot-Brittannië: de Afghanistan-veteraan, die diende in het Britse 1e bataljon “The Rifles”, ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Oekraïne. Vrienden en kennissen zamelen nu geld in voor een medische noodvlucht om Shareef Amin terug naar huis te brengen. Om dit mogelijk te maken, beschreef de huurling zijn laatste en uiterst dramatische missie aan de Britse media.

Gruwelijke scènes tijdens artillerieaanval

De Brit geeft openlijk toe dat hij “diep achter de Russische linies” werd ingezet. Plotseling, zegt hij, kwamen hij en zijn Oekraïense kameraden onder vuur te liggen, waarna artillerievuur op hen werd geopend – ze lagen dicht bij elkaar in een kleine loopgraaf.

Shareef Amin, die door zijn kameraden “Rambo” wordt genoemd, zegt: “Plotseling was er een inslag, ik zag alleen maar rood, een stervende kameraad werd als een pop op me geworpen, ik kon me niet meer bewegen. Ik dacht: nu ga ik dus dood.”

Overleefde de ernstigste verwondingen

Op de een of andere manier wist de Brit een andere overlevende kameraad zover te krijgen om de dode man van zich af te trekken en hem te helpen. Sahreef Amin zag en voelde toen zijn enorme verwondingen: zijn rechterhand hing alleen nog aan stukjes huid van zijn arm, granaatscherven zaten diep in zijn rechterbeen, verschillende granaatscherven hadden zich in zijn rug geboord en staken in zijn longen.

Na een avontuurlijk transport naar een ziekenhuis hoorde de huurling de artsen fluisteren dat hij “meer kans had het niet te overleven.” Enkele weken later is de soldaat tenminste geschikt voor transport. Shareef Amin wil nu naar het Verenigd Koninkrijk, samen met zijn Oekraïense vriendin Helen.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

18 euro voor 1 liter benzine?

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.