Boerenzoon tegen minister Van der Wal: ‘Wanneer gaat u nou opstappen?’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

U verkloot de hele agrarische sector zo. Wanneer gaat u nou opstappen? Die vraag stelde boerenzoon Sam in het tv-programma College Tour aan stikstofminister Christianne van der Wal.

“Want u bent het verdomme voor alle boeren aan het verpesten. Een hele sector bent u Nederland uit aan het helpen. Daar ben ik een beetje kwaad om,” aldus Sam.

Boerenzoon Sam heeft een duidelijke vraag aan Christianne van der Wal: “Wanneer stap je op?”

Kijk morgen om 20:20 uur op NPO 2 naar #CollegeTour met de minister voor Natuur & #Stikstof Christianne van der Wal (@MinisterNenS)#boeren #vvd #vanderwal #kabinet pic.twitter.com/TSNAOjbfWs

— College Tour (@collegetour_nl) November 5, 2022

Verzonnen probleem

“Als ik zou opstappen, wat zou er dan gebeuren?” vroeg de VVD-minister. “Dan komt er een nieuwe minister voor Natuur en Stikstof. Wat zou die dan gaan doen?”

“Sowieso, dat hele ministerie voor Natuur en Stikstof, waarom?” vroeg de boerenzoon. Het hele stikstofprobleem in Nederland is een verzonnen probleem vanuit Den Haag. We produceren keiduurzaam. En dat gaat u allemaal weghelpen.”

Van der Wal erkende dat we de allerbeste agrarische sector ter wereld hebben. “Dat meen ik echt. Ik ben ook trots op de boeren. Echt waar. Op iedere boer in Nederland. Maar dat neemt niet weg dat we wel een heel groot probleem hebben,” beweerde de minister.

Petitie

Een petitie die minister Van der Wal oproept om boeren niet te onteigenen is al bijna 100.000 keer ondertekend. “Dit is diefstal. Roof van boerderijen die soms al generaties in bezit zijn! De stikstofterreur moet stoppen.”

Campagneleider Hugo Bos bood de minister op 14 juli persoonlijk de handtekeningen aan. De ondertekende petities, bijna een pallet vol, nam ze niet in ontvangst.

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.