CDA-minister wil vaart maken met verbod op politieke partijen die ‘democratie ontwrichten’

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Minister Hanke Bruins Slot (CDA) is bezig met het maken van een op politieke partijen toegesneden partijverbod. Politieke partijen kunnen verboden worden als zij ‘de democratische rechtsstaat omver willen werpen’ en aan ‘democratische ontwrichting doen’, zei de minister in Buitenhof.

Bruins Slot wilde geen voorbeelden noemen. “Laten we vooral niet naar aanleiding van een aantal uitspraken van een aantal Kamerleden daarover het debat voeren, maar een politieke partij die zegt dat de Tweede Kamer afgeschaft moet worden, we hebben geen meerderheidsbesluitvorming meer nodig – daar is natuurlijk een verbod voor nodig.”

Minister @HankeBruinsSlot is bezig met het maken van op politieke partijen toegesneden partijverbod. Hoe ziet dat eruit?’Politieke partijen kunnen verboden worden als zij de democratische rechtstaat omver willen werpen’ ‘Voor de kerst wil ik het in consultatie brengen’ #buitenhof pic.twitter.com/OV0nwjFjIE

— Buitenhof (@Buitenhoftv) November 20, 2022

Ik wil tempo maken

Voor de kerst wil ze het in consultatie brengen en daarna moet het zo snel mogelijk naar de Tweede Kamer. “Ik wil tempo maken,” zei de CDA-minister. “Volgend jaar moeten we echt met elkaar het debat daarover voeren.”

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols vraagt zich af: “Moeten partijen die dit voorstel steunen dan niet gelijk een verbod krijgen? Iemand?”

Nog voor de komende verkiezingen

“Mooie praatjes,” reageert journalist Joost Niemoller. “Media en kartelpolitiek lopen warm om FVD nog voor de komende verkiezingen te verbieden. Geert Wilders is de volgende.”

Eerder verbood de Oekraïense president Zelenski 11 politieke partijen. In Duitsland werden in 1933 alle politieke partijen verboden, behalve de NSDAP van Adolf Hitler.

4.5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.