‘Criminele’ natuurorganisaties mochten gehate stikstofkaartje van minister Van der Wal invullen

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Het beruchte ‘stikstofkaartje’ van stikstofminister Christianne van der Wal zorgde voor veel onrust. Op die kaart stond gedetailleerd waar stikstofneerslag gereduceerd moet worden. Boeren lazen hierin of zij wel of niet moeten stoppen. De minister zegt dat die kaart van tafel gaat.

Een Woo-verzoek geeft inzicht in de totstandkoming van het stikstofkaartje. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) had natuurorganisaties gevraagd de gronden in te kleuren die zij wilden hebben, onthult onderzoeksjournalist Geesje Rotgers.

Een WOO-verzoek geeft enig inzicht in de totstandkoming van het fameuze stikstofkaartje van minister Van der Wal. Het ministerie van LNV had natuurorganisaties gevraagd de gronden in te kleuren, die zij wilden hebben. 1/6 pic.twitter.com/RqAKv6jXAu

— Geesje Rotgers (@GRotgers) October 29, 2022

Vreemd

Zo schrijft Staatsbosbeheer in een appbericht aan de provincie Limburg: “Wij hebben half januari jongstleden een vertrouwelijke vraag vanuit LNV aangenomen om, in het kader van transitiefonds Landelijk Gebied, een quick scan te maken van kansen herstel en voor realisatie nieuwe natuur buiten de NNN (Natuur Netwerk Nederland, red.), dus ook buiten de N2000-gebieden.”

Ook het Limburgs Landschap kleurde een reeks percelen in, bij elkaar ruim 100 hectare.

“De wensenlijsten van natuurorganisaties lijken aan de basis te staan van de fameuze stikstofkaart,” schrijft Rotgers. De provincies zeiden overvallen te zijn door de kaart. “Vreemd, zij spraken op 1 juni met LNV over de communicatielijn,” aldus Rotgers.

Bijzonder

De onderzoeksjournalist vindt het bijzonder dat natuurorganisaties achter de rug van andere partijen om alvast hun wensenlijsten mochten inleveren.

“Wist u dat de criminele natuurorganisaties het stikstofkaartje mochten invullen van Van der Wal? Niks feitelijks door bijvoorbeeld onderzoek. Boeren worden onteigend door natuurorganisaties! Laat dit even tot u doordringen,” reageert Daniëlle Hekman, ex-bestuurslid van Farmers Defence Force.

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.