D66 kan simpele vraag over het nieuwe pensioenstelsel niet beantwoorden: ‘Hier was ik heel slecht in op school’

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!

In de Kamer wordt al enige tijd stevig gebakkeleid over het nieuwe pensioenstelsel. De regeringspartijen zijn voor, de meeste oppositiepartijen tegen.

Uit een recent rapport van bureau Confident blijkt dat gepensioneerden er ook in het nieuwe stelsel, na jarenlang geen indexatie te hebben gehad, fors op achteruit zouden gaan. Dat kan niet de bedoeling zijn van deze nieuwe wet, zei Kamerlid Omtzigt.

Berekeningen van het adviesbureau laten zien dat gepensioneerden 3,5 procent zouden zijn gekort als het pensioenstelsel in de eerste helft van 2022 in werking was getreden. “Dat is gigantisch,” zei PVV-Kamerlid De Jong.

[embedded content](Video verwijderd? Klik hier…)

Er blijft niets over

Omtzigt stelde D66-Kamerlid Marijke van Beukering, die de portefeuille pensioenen heeft, een simpele vraag. “Er zijn nogal wat uitzonderlijke jaren geweest. In 2001 en 2002 schoot de beurs naar beneden. In 2010 waren er de Lehman Brothers en de eurocrisis. Of het nu aan het ECB-beleid of aan de Russische inval in Oekraïne ligt, gaan we hier nu even niet bediscussiëren, maar rustig zijn de financiële markten op dit moment niet. De rente vliegt alle kanten op. Er is dus heel veel uitzonderlijks. Wat Confident dan in dat rapport zegt, is dat je ongeveer één keer per twee jaar 3 procent tot 4 procent korting ziet. Het is helemaal niet onlogisch dat je een keer 6 procent korting ziet. Oftewel, er blijft niets over,” zei hij.

“Ik heb de berekeningen waaruit je kunt opmaken dat het nieuwe stelsel koopkrachtiger zal zijn, niet gezien. Mijn vraag aan D66 is: noem mij twee of noem mij één rapport of één berekening waaruit je zou kunnen concluderen dat gemiddeld gezien – want ik snap dat het een uitzonderlijk jaar is – het nieuwe stelsel leidt tot een koopkrachtiger pensioen dan het oude stelsel,” aldus Omtzigt.

Daar ben ik gewoon helemaal niet goed in

Van Beukering antwoordde: “Daarmee blijkt nu waar ik altijd heel slecht in was op school. Dat is het benoemen van namen en rapportages. Daar ben ik gewoon helemaal niet goed in. Mag ik daar ook op terugkomen in de tweede termijn? Ik kan ze wel opnoemen, maar ik heb dat gewoon niet paraat. Er zijn mensen die dat meteen paraat hebben. Ik heb dat niet. Ik kan weer andere dingen heel erg goed.”

4.9
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.