D66 wil FVD zo snel mogelijk verbieden: ‘Wat een naar, totalitair partijtje is dat geworden’

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!

Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

D66 wil dat politieke partijen die de rechtsstaat ‘ernstig ontwrichten’ eenvoudiger verboden kunnen worden. De partij wil een artikel van het Burgerlijk Wetboek aanpassen om dat mogelijk te maken.

Er wordt al gewerkt aan een Wet op de politieke partijen, maar dat duurt D66-fractievoorzitter Jan Paternotte te lang. Hij zei tegen de NOS dat de radicalisering bij sommige partijen in Nederland hard gaat, doelend op FVD.

“Daar is de laatste tijd heel veel gezegd. Van: we willen de regering omverwerpen tot: geweld is mooi, want dat kan dingen veranderen. Dat moeten we serieus nemen. Democratie is te mooi om niet te beschermen,” zei hij.

Op zo’n dag als vandaag leer je #D66 echt kennen. #Paternotte roept op tot het verbieden van democratische partijen o.b.v. desinformatie. En #oorlogshitser Sjoerdsma probeert aan te sturen op een Wereldoorlog met totaal ongefundeerde claims. Hoeders van de democratie! #FVD

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) November 16, 2022

Grove leugens

De fractievoorzitter van D66 krijgt veel kritiek. “Volgens Paternotte wil FVD de regering omverwerpen en vinden ze geweld mooi. Dat is gewoon pure laster. Dit zijn grove leugens. Als iemand hier ophitst en aanzet tot haat is het D66 wel tegen FVD,” reageert voormalig Kamerlid Gabrielle Popken.

FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff haalt uit: “Dus Jan Paternotte wil als een echte fascist met leugens, laster en intimidatie de oppositie verbieden zoals fascisten dat altijd willen. D66 moet afstand nemen van de uitspraken van Paternotte, dan wel D66 is zelf een fascistische partij.”

“Je kunt veel kritiek hebben op FVD (en die heb ik ook) maar D66 is vele malen enger. Wat een naar, bekrompen, benepen, totalitair partijtje is dat geworden. Natúúrlijk pleit Paternotte voor een partijverbod. Nee, Jan. Debat is beter dan censuur!” reageert publiciste Maaike van Charante.

Vreemd

Ook universitair docent Alexander Pleijter is kritisch. “Dit klinkt wat vreemd uit de mond van democraten: ‘Verbod op politieke partijen moet makkelijker worden’. Het lijkt me juist goed daar terughoudend in te zijn in een democratie.”

Journalist Joost Niemoller vraagt: “Kunnen we die Sjoerdsma en zijn partij niet verbieden? Lijkt me een gevaar voor de openbare orde.”

Oekraïense raket

D66-Kamerlid Sjoerdsma sprak op Twitter van een Russische raketaanval op Polen. Uit de eerste onderzoeken blijkt echter dat de raket is afgevuurd door Oekraïne.

Het zou gaan om luchtafweergeschut dat bedoeld was om een inkomende Russische raket neer te halen, meldt persbureau AP op basis van Amerikaanse functionarissen. President Biden noemde het vannacht al onwaarschijnlijk dat de raket uit Rusland was afgevuurd.

In de peilingen is D66 gehalveerd.

Het was een Oekraïense raket: https://t.co/4bRU3Ur1nM

— Wierd Duk (@wierdduk) November 16, 2022

5
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.