David Icke sleept IND voor de rechter vanwege inreisverbod, petitie al bijna 30.000 keer ondertekend

Foto: David Icke (Videostill Rumble/David Icke)

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

De afgelopen weken is flink wat ophef ontstaan over de komst van David Icke naar Nederland. Hij zou spreken tijdens een demonstratie op de Dam in Amsterdam van Samen voor Nederland. Hij kreeg een inreisverbod opgelegd en daarnaast werd de demonstratie op de Dam verboden.

Icke werd in de media afgeschilderd als Holocaustontkenner en antisemiet, hoewel daar tot op heden geen bewijs voor is geleverd. Op dinsdag is er namens hem een bezwaarschrift ingediend bij de IND.

‘Aanzienlijke kans’ op succes

Hij had de IND gevraagd dit verzoek uiterlijk donderdag in te willigen. De dienst zei de maximale termijn van zes weken te zullen nemen voor de beoordeling. Tot eind december dus.

Om die reden heeft Icke een kort geding aangespannen. Mordechaï Krispijn van Samen voor Nederland geeft de zaak een ‘aanzienlijke kans’ op succes. Hij stelt dat het inreisverbod juridisch niet houdbaar is.

Streep in het zand

Er is ook een petitie in het leven geroepen getiteld ‘Free David Icke’, die al bijna 30.000 keer is ondertekend. “Dit om te laten zien dat wij gezamenlijk een streep in het zand trekken. Tot hier en niet verder!” zegt Krispijn op Telegram.

De initiatiefnemers schrijven dat Icke onrechtmatig voor twee jaar lang de toegang wordt ontzegd tot 26 Schengenlanden en dat daarmee onder andere artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en artikel 7 van de Nederlandse Grondwet wordt geschonden. Ondertekenen kan hier.

4.9
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.