De dialoog tussen Surovikin en Shogun: 40.000 Russische troepen teruggetrokken uit Kherson – Vrees dat de Kakhovka stuwdam wordt opgeblazen

De dialoog tussen de Russische generaal en bevelhebber van de Russische strijdkrachten in Oekraïne, Sergei Surovikin, en de minister van Defensie, Sergei Shoigu, die werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie, leidde tot grote bezorgdheid en verontwaardiging, bericht Warnews24/7.

Commandant Surovikin bracht aan minister van Defensie Shoigu verslag uit over het succes van de operatie op de rechteroever van de Dnjepr. Aan het einde van zijn toespraak zei hij “Mijnheer de minister, ik stel voor om de lijn langs de Dnjepr te behouden”, waarop Shoigu onmiddellijk antwoordde “Daar ben ik het mee eens. Laten we het doen.”

Onmiddellijk daarna beval het Russische commando de volledige terugtrekking van de troepen van de westelijke oever van de Dnjepr en hun versterking ten oosten van de rivier.

Het Russische scenario is te mooi voor de Oekraïners om waar te zijn. Waarschijnlijk zijn de Russen bang dat de Oekraïners de Kachovka stuwdam opblazen. Dat is wat S. Surovkin benadrukte in zijn boodschap.

De aankondiging over de terugtrekking van de Russische troepen kwam echter kort nadat Russische media hadden gemeld dat de vice-gouverneur van Cherson, Kirill Stremusov, was omgekomen bij een auto-ongeluk.

Fazla zıplamış uki hesaplar…
Surovkin nedenini mantıklı şekilde açıklamış..
Nehrin diğer yakasına geçmişler..
Baraj vurulursa 25-30 metrelik su dalgası kherson’u yokeder..
Sivil hassasiyet nedeniyle şimdilik durdu rusya..
Ama acısını diğer taraflardan çıkaracak..atın fava:) pic.twitter.com/bRJ4BufUo1

— GasteПравда (@RfGazetta) November 9, 2022

Surovikin: Organiseer de verdediging langs de linkeroever van de Dnjepr!

Het Russische leger zal zijn eenheden verplaatsen naar de linkeroever van de Dnjepr, zei generaal Sergei Surovikin, commandant van de Russische strijdkrachten, in een rapport aan de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu.

“Een uitgebreide beoordeling van de huidige situatie suggereert het innemen van defensieve posities langs de linkeroever van de Dnjepr. Ik begrijp dat dit een zeer moeilijke beslissing is,” zei Surovikin.

Hij zei dat als Kiev doorgaat met een verdere toename van de waterstroom uit de reservoirs of een krachtigere raketaanval op de Kakhovka-dam, er een waterstroom zal ontstaan die enorme overstromingsgebieden zal creëren en tot aanzienlijke burgerslachtoffers zal leiden.

“Er zal een extra bedreiging zijn voor de burgerbevolking en de volledige isolatie van onze troepenmacht op de rechteroever van de Dnjepr. Onder deze omstandigheden is de meest geschikte optie om de verdediging langs de barrièrelijn van de rivier de Dnjepr te organiseren,” zei Surovikin.

“We zullen, belangrijker nog, de levens van onze soldaten redden en, in het algemeen, het gevechtsvermogen van de troepengroep, dat nutteloos is om in een beperkt gebied op de rechteroever te blijven.

Bovendien zal het een deel van de strijdkrachten en middelen vrijmaken, die zullen worden gebruikt voor actieve operaties, waaronder aanvallen in andere richtingen in het operatiegebied,” zei de generaal.

Soygu stemde in met het voorstel van Surovikin.

“Sergej Vladimirovitsj, ik ben het eens met uw conclusies en suggesties. Voor ons is het leven en de gezondheid van Russische militairen altijd een prioriteit. Wij moeten ook rekening houden met de bedreiging van de burgerbevolking. Zorg ervoor dat de hele burgerbevolking kan vertrekken,” zei Soygou.

“Begin met de terugtrekking van de troepen en neem alle maatregelen om het veilige vervoer van personeel, wapens en uitrusting over de Dnjepr te garanderen,” zei de minister.

Surovikin voegde er ook aan toe dat ondanks de dringende oproep tot terugtrekking van de troepen in Kherson, de Russische troepen met succes weerstand hebben geboden aan vijandelijke offensieve pogingen over de contactlijn.

Surovikin beschuldigde, samen met Russische media, Oekraïne van het bombarderen van lokale overheidsfaciliteiten, scholen, ziekenhuizen en andere sociaal belangrijke voorzieningen, en opzettelijke raketaanvallen op de Kakhovka-dam.

Oekraïense functionarissen hadden eerder verklaard dat Rusland de dam zelf als doelwit heeft om op provocerende wijze een aanval uit te voeren en Oekraïne de schuld te geven.

Volgens RIA zijn tot nu toe meer dan 115.000 mensen uit de regio Kherson geëvacueerd.

Other important statements from Surovkin’s report to Defense Minister Shoigu:

The city of Kherson and adjacent settlements cannot be supplied and function under the current conditions.

Russian troops will take prepared positions on the left bank of the Dnieper. pic.twitter.com/rkK9O4MtPg

— ТРУХАEnglish (@TpyxaNews) November 9, 2022

Russian Defense Minister Shoigu ordered Surovkin to withdraw troops to the left bank of Dnipro river.

Full video of the report of the commander of the Joint Group of Russian Forces, General of the Army Sergei Surovikin, at which the decision was made to withdraw troops pic.twitter.com/oV9hBMIPrW

— Svein Mork Dahl (@MorkDahl) November 9, 2022

40.000 Russische troepen worden teruggetrokken

Er wordt geschat dat ongeveer 40.000 Russische troepen zullen moeten migreren naar de linkeroever van de Dnjepr.

S. Surovikin verduidelijkte dat “de troepenmanoeuvre in de nabije toekomst zal worden uitgevoerd, formaties en eenheden zullen defensieve lijnen en posities op de linkeroever van de Dnjepr bezetten.”

“Kherson en aangrenzende nederzettingen kunnen niet volledig worden bevoorraad en functioneren, het leven van de mensen loopt voortdurend gevaar,” zei Surovikin.

Hij benadrukte dat de strijdkrachten van Oekraïne de Kakhovka-dam blijven bombarderen – dit kan overstromingen veroorzaken, waardoor aanzienlijke verliezen zullen ontstaan.

De Russische generaal merkte ook op dat de Oekraïense troepen lokale overheidsfaciliteiten, scholen, ziekenhuizen en andere sociaal belangrijke voorzieningen treffen.

Surovikin voegde er ook aan toe dat de Russische troepen aan de andere kant van de contactlijn met succes weerstand bieden aan de offensieve inspanningen van de vijand. Alleen al in Kherson bedroegen de verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne van augustus tot oktober:

-Meer dan 9,5 duizend doden en gewonden.
-Meer dan 200 vernietigde tanks.
-500 pantservoertuigen.
-Ongeveer 600 voertuigen voor verschillende doeleinden.
-Meer dan 50 artilleriestukken en mortieren.

De Russische troepenverliezen zijn zeven tot acht keer lager dan die van de Oekraïners.

1/ In Kherson, the flags of the Russian Federation have disappeared almost everywhere. This is reported by Russian military correspondents.

Video 1 pic.twitter.com/U68x9j44lY

— Oriannalyla (@Lyla_lilas) November 9, 2022

Kherson: Het plaatsvervangend hoofd van de Russische regering is dood

Bovendien is Kirill Stremusov, plaatsvervangend hoofd van het Russische commando in Kherson, vandaag na een auto-ongeluk omgekomen, aldus de Russische autoriteiten.

Russische staatsmedia meldden aanvankelijk dat Stremusov was overleden, maar lokale functionarissen zeiden dat hij nog leefde en dat artsen op de plaats van het ongeval aan het werk waren. Kort daarna leek het hoofd van het bestuur van Cherson, Vladimir Shaldo, te bevestigen dat Stremusov was vermoord, door op Telegram te schrijven:

“Ik ben zeer bedroefd te moeten zeggen dat Kirill Stremusov dood is.”

Later benadrukte hij in een opgenomen boodschap:

“Het is heel moeilijk voor mij om dit te zeggen, maar Stremusov is vanmorgen overleden. Hij is omgekomen bij een auto-ongeluk in Kherson.”

Pro-Russische Telegram-zenders melden dat het auto-ongeluk plaatsvond in de buurt van de stad Henichek in de regio Kherson.

Velen betwisten dat Stremusov is omgekomen bij een auto-ongeluk, aangezien er in Kherson en andere regio’s een aantal moorden en moordpogingen zijn geweest op door Rusland benoemde ambtenaren.

Nadat de Russische troepen bij het begin van de invasie Kherson hadden bezet, werd Stremusov een van de belangrijkste vertegenwoordigers van Moskou in de regio. Hij was de eerste ambtenaar die de afgelopen maanden de plannen van Moskou aankondigde om Oekraïense regio’s te annexeren.

https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2022/11/21.mp4

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland en China zijn nog niet eens begonnen met het opdraaien van de pijnknop

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.