De epidemie verspreidt zich vrijwel uitsluitend onder gevaccineerden: ‘Nu wordt het echt interessant’

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Zorgminister Kuipers schreef vorige week op Twitter dat de herhaalprik ‘de kans op ernstige ziekte verkleint, de kans om het virus door te geven verkleint en de kans op langdurige klachten lijkt te verminderen’.

Uit cijfers van het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, blijkt dat ongeveer 90 procent van de coronapatiënten op de ic gevaccineerd is.

Nu wordt het echt interessant. @ministerVWS claimt dat je na #vaccinatie zelden nog in het ziekenhuis komt. In deze grafiek zien we dat 90% van de #corona opnames toch WEL gevaccineerd is. DUS, de epidemie verspreidt zich nu vrijwel uitsluitend onder gevaccineerden. pic.twitter.com/UjfCG5Q55t

— Herman Steigstra (@SteigstraHerman) October 31, 2022

‘Problemen in de datakwaliteit’

“Nu wordt het echt interessant,” schrijft gepensioneerd statisticus Herman Steigstra. “Minister Kuipers beweert dat je na vaccinatie zelden nog in het ziekenhuis komt.” Hij wijst erop dat 90 procent van de corona-opnames toch wel gevaccineerd is. “Dus, de epidemie verspreidt zich nu vrijwel uitsluitend onder gevaccineerden.”

Opmerkelijk genoeg geeft het RIVM deze maand geen vaccinatiecijfers. Op de webpagina waarop de updates en rapportages over ziekenhuis- en ic-opnames naar vaccinatiestatus zijn te vinden, valt te lezen: “In verband met problemen in de datakwaliteit van geregistreerde Covid-19-vaccinaties is het deze maand (oktober 2022) niet mogelijk om een RRV-rapportage (relatief risicoverschil) uit te brengen. Wij verwachten op 22 november 2022 weer een rapportage te publiceren.”

Paniek

Steigstra: “Vandaar natuurlijk dat het RIVM nu een maand lang geen vaccinatiecijfers meer gaat geven. Officieel door ‘problemen met de datakwaliteit’. Maar wij weten wel beter. Paniek!” Hij merkt op dat de Nederlandse cijfers vorige maand vrijwel identiek waren aan deze Duitse cijfers.

4.8
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.