De kwestie van de “Oudheid”.

Nog zo’n pijnlijke gewaarwording: de uitvinding van de Griekse en Romeinse “beschavingen” uit de “Oudheid”. Omdat je de waarheid moet uitrekenen is aantoonbaar dat waar de Grieken en Italianen zo prat op gaan, volledig uit de duim is gezogen. Grieken die beweren dat de “beschaving” door hun voorouders is gegrondvest en waar we nog altijd de vruchten van mogen plukken. De bakermat van de democratie heeft dus nooit bestaan. Je durft ze het bijna niet te vertellen, tenminste…. als je je leven zeker wilt zijn….

Wie het verleden controleert, controleert  de toekomst.  Wie het heden controleert, controleert  het verleden – George Orwell, 1984

‘Antiquity’ – de Oudheid – onderwezen  op scholen en universiteiten  over de hele wereld is pure fictie! Ons  wordt verteld  dat ‘Oudheid’ werd gevolgd  door vele eeuwen van totale  stagnatie en verval  met  vrijwel  niets anders dan oorlogen  en hongersnood  en de vernietiging  van de onschatbare  oude  monumenten. Dan, tijdens de Renaissance, verschijnen de klassieke  auteurs weer uit de vergetelheid, de nimmer door iemand gesproken en geschreven “dode talen” Latijn en Grieks worden opgewekt als de intelligentsia Esperanto van de  Middeleeuwen, talrijke  manuscripten verschijnen uit de vergetelheid om te  worden gekopieerd, in brede circulatie komen en op mysterieuze wijze weer verdwijnen, en vervolgens niet meer te  vinden, spoorloos.  De geleerde  menigte  van humanisten en geestelijken die ‘oude’ Griekse  en Latijnse talen  uitvonden, schreven ‘antieke’ meesterwerken onder ‘antiek’ klinkende  pseudoniemen. De door de getalenteerde  kunstenaars, schilders en beeldhouwers  van XV-XVIII eeuw geleverde massaproductie vereiste parafernalia.  Renaissance! De vraag  van de Europese aristocratie, adel  en de burgers naar ‘antieke’ gelabelde  artikelen  was  solide.

VERDER LEZEN: De Kwestie Oudheid

De monniken (studenten) van weleer kregen boeken in dode talen aangereikt. Niemand kende of sprak die taal. Vervolgens ontcijferden de kloosterstudenten die geschriften en schreven ze over in “begrijpelijk koeterwaals”. Zoals de Bijbel, die vervolgens door de dominee of meneer pastoor moet worden “geduid”.

Die ijverige monniken maakten na gereedkoming van hun “titanenklus” de originelen “zoek”.

Over ALLES is gelogen en gefantaseerd om te zorgen dat de huidige machtselite rustig op hun tronen kunnen zitten regeren. ALLES is bij elkaar gestolen, maar door de geschiedenis naar hun hand te zetten, lijkt het alsof ze alles eerlijk hebben “verdiend” en ook nog eens met “hard werken”. Er is geen spat bewijs, dat de dingen zijn gebeurd zoals ze zijn beschreven. Voor de 10e eeuw was er geen schrift. Het kenmerk van deze hele oplichterij is het beperkte menselijke geheugen. We weten beter hoe het morgen verder gaat, dan dat we weten wat er gisteren is gebeurd…..

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.