De militaire doodstuipen van Oekraïne

Slachtoffers WO I

Laat ik voorop stellen dat er veel dappere, moedige Oekraïense soldaten zijn die vechten voor hun land. Helaas zijn veel van deze soldaten onverbeterlijke fanatici. Het staat buiten kijf dat velen in de gelederen van het Azov-regiment de nazi-“theologie” huldigen en Adolf Hitler omarmen. Het herschrijven van de geschiedenis kan de bloedige erfenis die Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog in het land en de volkeren van Europa heeft gekerfd niet uitwissen, schrijft Larry Johnson.

Wat moeten we nu denken van Justin Banse? In de volgende video maakt u kennis met hem. Hij lijkt me geen racist of antisemiet. Hij lijkt een vrij normale 22-jarige die niet diep nadenkt en niet goed opgeleid is. Misschien verklaart dat waarom hij zich heeft aangesloten bij enkele moderne nazi’s.

Als u de tijd neemt om de video te bekijken – waarschuwing, hij is meer dan 3 uur lang – zult u mijn verwarring begrijpen. Het is jammer dat de man die het interview afneemt zo dom is. Hij had Justin onder druk moeten zetten om uit te leggen hoe hij het nazi-geloof kon goedpraten en vervolgens aan de zijde van de Azov-mannen kon vechten. Maar dat deed hij niet.

In zekere zin is Justin het slachtoffer van zijn eerdere militaire dienst in de Verenigde Staten. Wat hij heeft ervaren als strijd tegen de Taliban (daar ga ik vanuit), was geen echte oorlog. Zijn getuigenis in deze video illustreert perfect een punt dat Andrei Martyanov herhaaldelijk maakt – namelijk dat de Verenigde Staten sinds Korea geen oorlog tussen gelijken meer hebben meegemaakt. Justin’s relaas bevestigt ook een punt dat ik in eerdere berichten heb gemaakt over het gebrek aan artillerie- en luchtsteun voor aanvallende Oekraïense eenheden. Zij vertrouwen uitsluitend op grondtroepen en voertuigen en die zijn niet opgewassen tegen zware artillerie, raketten, projectielen en beschietingen vanuit de lucht.

Justin onthult onbedoeld de problemen waarmee de Oekraïense soldaten te kampen hebben. Hij zegt bijvoorbeeld dat de 200 man tellende compagnie waar hij bij was ingedeeld het bevel kreeg naar Mariupol te gaan. Hij werd achtergelaten en de compagnie werd weggevaagd. Niemand keerde terug, aldus Justin.

Ik heb medelijden met de jongen. Zijn ziel is getekend door deze ervaring en het zal hem de rest van zijn leven achtervolgen. Hij heeft de misselijkmakende realiteit van de oorlog ontdekt die veteranen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, ongeacht voor welk leger zij vochten.

[embedded content]

Justin Banse

Justin’s verslag van de verliezen die zijn eenheid heeft geleden, bevestigt de dagelijkse briefings van het Russische ministerie van Defensie. Sommige westerse analisten hebben volgehouden dat de Russen liegen of overdrijven. Op basis van Justins emotionele weergave van zijn ervaringen lijkt het erop dat het Russische ministerie van Defensie de slachtoffers van de Oekraïense eenheden onderschat.

Ik denk dat de oorlog in Oekraïne een nieuwe fase ingaat. Rusland heeft de troepen aan het front versterkt en van extra vuurkracht voorzien. Ik verwacht dat Rusland ergens voor het eind van het jaar een grootscheeps tegenoffensief zal beginnen. Hoe vasthoudend en dapper de Oekraïense troepen ook vechten, ze zijn in het nadeel. Ze beschikken over beperkte voorraden artilleriegranaten, een beperkte bewapening en geen luchtsteun. Hoewel het niet onmogelijk is, is het onwaarschijnlijk dat zij een volledige Russische aanval over een breed front kunnen tegenhouden.

Het dilemma van de Oekraïense troepen wordt nog verergerd doordat het steeds moeilijker wordt om hun frontstrijders te voorzien van munitie, wapens, voedsel en voertuigen. Rusland’s strategie om het elektriciteitsnet van Oekraïne lam te leggen werkt en dit maakt het op zijn beurt moeilijker om de communicatielijnen open te houden.

Ik hoop dat u de tijd neemt om deze video te bekijken. Hoewel het het verhaal is van slechts één soldaat in de hel, denk ik dat het representatief is voor wat Oekraïense soldaten meemaken in hun gevechten met Rusland.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen de NAVO en VS een oorlog tegen Rusland winnen? “Nope”

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.