De volgende stap is dat Brussel onze pensioenpot met 1500 miljard euro in handen krijgt: ‘Onacceptabel!’

Foto: Unsplash

Help door dit met iedereen op je social media te delen!

De Tweede Kamer debatteerde tot diep in de nacht van woensdag op donderdag over de nieuwe pensioenwet. De Kamer is na tientallen uren aan debat nog altijd tot op het bot verdeeld. Toch heeft pensioenminister Carola Schouten genoeg steun, zo lijkt het: de regeringspartijen zijn positief.

PVV-Kamerlid Léon de Jong spreekt van een ‘ongekende en onomkeerbare hervorming’ van het pensioenstelsel. Volgens hem zorgt de pensioenwet helemaal niet voor een koopkrachtig pensioen. “Het is gokken met 1500 miljard! Een onverantwoord risico!”

Verschrikkelijk

De wet zorgt voor flinke pensioenkortingen, waarschuwden pensioenexperts in De Telegraaf. Ze menen dat de complexiteit van de wet te groot is en dat uitvoeringsproblemen worden onderschat. De nieuwe pensioenwet komt niet zonder risico’s en moet daarom in zijn huidige vorm van tafel, waarschuwen ze. De Jong voegt toe dat de wet ‘een historische fout’ is.

Als de nieuwe wet vandaag al zou gelden, zou er 3,5 procent zijn gekort, stelt hij. “Dus nog minder geld om rond te komen. Verschrikkelijk. De wet moet direct worden ingetrokken. Niets meer en niets minder!”

Brussel bepaalt

Het debat was overigens voor de bühne. Brussel weet al dat de nieuwe wet door de Tweede Kamer zal worden goedgekeurd. Zo schreef de Raad van de Europese Unie op 13 juni: “In de loop van 2022 zullen er wetgevingsmaatregelen voor de uitvoering van de overeengekomen pensioenhervorming door het Nederlandse parlement worden besproken en goedgekeurd.”

De Jonge: “Brussel bepaalt. VVD, D66, CDA en CU volgen slaafs. De volgende stap is dat Brussel onze pensioenpot met 1500 miljard euro in handen krijgt! Onacceptabel. Ik doe er alles aan om dit tegen te houden!”

Brussel weet al dat de nieuwe pensioenwet door Tweede Kamer zal worden goedgekeurd. Brussel bepaalt. VVD,D66,CDA en CU volgen slaafs. Volgende stap is dat Brussel onze pensioenpot met 1500 miljard euro in handen krijg! Onacceptabel! Ik doe er alles aan om dit tegen te houden! pic.twitter.com/lv8unhOFBG

— Léon de Jong (@leondejong) November 3, 2022

4.8
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.