Dit Europarlementslid draagt OneLove-band ‘absoluut’ niet: ‘Fel tegen agenda die pedofilie probeert te normaliseren’

Foto: Unsplash

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Het WK voetbal in Qatar staat vooral in het teken van de OneLove-band. Wereldvoetbalbond FIFA en Qatar hebben de regenboogband verboden. Verschillende landen protesteren ertegen. Zo hielden spelers van het Duitse elftal hun hand voor hun mond.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser droeg de band woensdag tijdens de eerste wedstrijd van het Duitse elftal. Ook andere ministers droegen de band.

‘Verbinding en inclusie’

Sportminister Conny Helder overweegt een OneLove-band te dragen tijdens de derde groepswedstrijd van het Nederlands elftal. “Het idee achter de One Love-campagne, namelijk verbinding en inclusie, ondersteun ik van harte,” zei ze via haar woordvoerder.

Donderdag deden ook tientallen Europarlementsleden de aanvoerdersband om. Ze reageerden daarmee op het besluit om de band te verbieden. “Als het niet mag in Qatar, dan dragen we hem in het Europees Parlement in Straatsburg!” schreef Guy Verhofstadt trots op Twitter.

Viezeriken

Initiatiefnemer Toine Manders (CDA) voegde toe: “De wereld moet weten dat er voor iedereen plek is in de maatschappij.”

Ongeveer een derde van de meer dan 500 volksvertegenwoordigers deed mee met de actie. Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) niet. “Voor de duidelijkheid: ik draag zo’n band absoluut niet,” laat hij weten. “Ik ben fel tegen de achterliggende agenda die pedofilie probeert te normaliseren.”

“Viezeriken!” aldus De Graaff.

5
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.