‘Doodeng wat er in de EU allemaal bekokstoofd wordt om ons een digitale financiële controlemaatschappij in te jagen’

Foto: Unsplash

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Mahir Alkaya (SP) spreekt achter de schermen heel veel mensen. In Frankfurt bij de Europese Centrale Bank zijn heel veel technocraten bezig met de ontwikkeling van een digitale euro, zei hij in gesprek met Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen.

“Ondanks dat wij hier in Nederland met grote meerderheid een motie hebben aangenomen die zegt: wij willen dat het mogelijk blijft om anoniem te betalen, wij willen dat het geld van de toekomst niet programmeerbaar wordt, hoor ik toch allemaal geluiden achter de schermen: ja, maar misschien moet dat in de toekomst toch kunnen,” aldus Alkaya.

[embedded content](Video verwijderd? Klik hier…)

Heel fout bezig

Ze willen het niet bij voorbaat uitsluiten, vervolgde hij. “Niet omdat ze erop uit zijn om ons allemaal tot slaaf te maken, maar vanuit een soort morele verhevenheid, dat zij het wel beter weten en dat zij de goede bedoelingen hebben, want ‘klimaat’, want ‘volksgezondheid’, want ‘criminaliteitsbestrijding’,” zei het Kamerlid.

“Ze denken echt dat ze de samenleving daarmee een plezier aan het doen zijn. En tegelijkertijd zijn ze dus heel fout bezig,” benadrukte Alkaya. “Ik doe mijn best om dat allemaal te bestrijden. Als ik niks zou doen, zouden zij gewoon dat soort knopen doorhakken zonder dat iemand door zou hebben dat die doorgehakt worden.”

Zorgwekkend

Zwagerman merkte op dat we dit al heel vaak hebben gezien. “We stemmen tegen de Europese Grondwet en hij komt er toch. We stemmen tegen Oekraïne bij de Europese Unie en ze komen er toch bij.”

Alkaya zei dat het zorgwekkend is. “Dit gaat echt tussen wal en schip raken en we worden er ingerommeld.”

“Het is dood- en doodeng wat er in de EU allemaal bekokstoofd wordt om ons een digitale financiële controlemaatschappij in te jagen,” schrijft Zwagerman op Twitter.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.