Duidelijke signalen dat het ergste nog moet komen

Screenshot YouTube

De afgelopen jaren hebben we volgehouden dat we door te kijken naar wat er in andere landen gebeurt, konden “zien” wat er naar het Westen zou komen. Van lockdowns tot specifieke voedseltekorten tot cultuuroorlogen, vaak gebeurt wat in de wereld gebeurt als een besmetting elders, schrijft Susan Duclos.

Toegegeven, dat gebeurt niet met alles, met verschillende wetten in verschillende landen, maar als het gaat om zaken als problemen met de toeleveringsketen, of hoe een land omgaat met een pandemie, zien we dat wereldleiders nabootsen wat anderen doen, zelfs als bewezen is dat die acties schadelijk zijn voor het land.

Voorbeeld: Covid, dat ontstond in Wuhan, China, zag de Chinese leiders mensen in lockdown plaatsen, in sommige gevallen zelfs in hun eigen gebouwen, waarbij ze weigerden hen te laten winkelen of überhaupt weg te laten gaan.

Op 23 januari 2020 legde de centrale regering van China een lockdown op in Wuhan en andere steden in Hubei in een poging om het centrum van een uitbraak van COVID-19 in quarantaine te houden; deze actie werd algemeen aangeduid als de Wuhan lockdown. Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde dat het buiten haar eigen richtlijnen viel, prees zij de actie en noemde deze “ongekend in de geschiedenis van de volksgezondheid”.

Dat bracht een kettingreactie van overreactie en paniek op gang van landen in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, naar Europese landen, naar landen in Amerika, naar landen ten zuiden van de Sahara in Afrika. (Zie: Grafieken en hoe het grootste deel van de wereld in lockdown ging)

Een ander voorbeeld is de bevoorradingsketen: wanneer in één land tekorten ontstaan, of het nu gaat om voedsel, handreiniger of toiletpapier, volgen andere landen.

Houd in gedachten dat wanneer er op één plaats voedseltekorten ontstaan, andere plaatsen als dominostenen dezelfde tekorten beginnen te zien, omdat het niet langer alleen “Amerika’s voedselvoorziening” is, maar een onderling verbonden wereldwijde keten waar als er maar één schakel breekt, de keten niet langer functioneert zoals het hoort.

Terzijde: Preppers, althans die in Amerika, proberen voorbereid te zijn op zoveel mogelijk SHTF scenario’s, weersomstandigheden, terroristische aanvallen, grid down scenario’s, door voorraden voedsel, medicijnen, water en andere eerste levensbehoeften aan te leggen.

Als natie hebben wij niet de lessen geleerd die preppers al leerden voordat prepping werd erkend, en lang voordat preppers werden behandeld als iets anders dan “doemdenkers”, namelijk voorbereidingen treffen om “off the grid” te leven of gewoon zelfvoorzienend te zijn in het geval van een maatschappelijke ineenstorting en burgerlijke onrust. Wij hebben ons als natie laten afhangen van andere naties om te overleven.

Ze rantsoeneren eieren in het VK 

Dat brengt ons bij eieren en zuivel.

Het afgelopen jaar hebben we eieren in prijs zien stijgen omdat de vogelgriep, arbeidstekorten en brandstofkosten een piek hebben veroorzaakt, die echt ongelooflijk is als je het gerapporteerd ziet, maar schokkend is als je een beeld ziet van de prijzen van 2019 tot oktober 2022.

Via CNBC:

Prijzen pieken als de tekorten toenemen, en als we naar het VK kijken, zien we een momentopname van wat er naar de rest van het Westen komt, want de oorzaken zijn omstandigheden die overal ter wereld hetzelfde zijn.

Via Breitbart zien we de volgende kop: “Britse supermarkten beginnen eieren te rantsoeneren nu vogelgriep en inflatie het aanbod aantasten.”

De voortwoekerende inflatie en de aanhoudende vogelgriepepidemie hebben naar verluidt het aanbod van eieren in Groot-Brittannië drastisch aangetast, waarbij meerdere bedrijven in het land nu naar verluidt het voedselartikel rantsoeneren als gevolg van een gebrek aan beschikbaarheid.

Het tekort zou wel eens een zware klap kunnen zijn voor veel huishoudens in het land die het moeilijk hebben en al moeten bezuinigen op vlees en vis om de aanhoudende crisis in de kosten van levensonderhoud te overleven.

Hoe lang duurt het nog voordat wij in dezelfde situatie terechtkomen? We zien ook een enorme inflatie. De vogelgriep en de brandstofkosten hebben de eierproductie overal ter wereld, ook in Amerika, aangetast.

NASHVILLE, N.C. – De vraag naar eieren blijft hoog omdat consumenten op zoek zijn naar een betaalbare eiwitbron.

Vogelgriepuitbraken in het hele land hebben het aanbod van eieren echter belemmerd.

Eierboeren worden ook geconfronteerd met stijgende kosten voor brandstof, arbeid, materiaal en voer voor hun kippen.

De waarschuwingen komen al meer dan een jaar binnen dat de eiersituatie, waarvan velen meer gebruiken als eiwitbron om de stijgende kosten van andere consumptiegoederen, vooral vlees, te helpen compenseren.

Economie…

The Daily Mail legt uit dat de schuld van Amerikaanse huishoudens is gestegen tot “16,5 biljoen dollar – een stijging van 8,3% in de snelste stijging sinds 2008 – omdat de inflatie Amerikanen ertoe aanzet kredietlijnen aan te boren om de stijgende prijzen te kunnen betalen.”

Op 18 november meldde CNBC dat “60% van de Amerikanen van salaris tot salaris leven, op weg naar het winkelhoogseizoen”.

De GOP Ways and Means website heeft een lijst van problemen waar Amerikanen onder lijden, te beginnen met: “Prijzen overtreffen lonen onder Biden-Flatie, creëren verborgen belasting.”

“Inflatie is overal, en bedrijven op Main Street, waar de meesten van ons hun geld uitgeven, verhogen de prijzen,” schrijft William Dunkelberg, hoofdeconoom van de National Federation of Independent Business in een nieuw artikel voor Forbes. “Eerder dit jaar (maart en mei) meldde 71 procent van de kleine bedrijven dat ze hun gemiddelde verkoopprijzen verhoogden, gelijk met juli 1974, de recordhoogte. Bijna 20 procent verhoogde de prijzen met 10 procent of meer! Dat is inflatie!”

Inflatie blijft het grootste probleem voor kleine bedrijven, omdat zij deze kosten moeten doorberekenen aan de consument.

Lees de hele lijst om te begrijpen dat het ergste nog moet komen.

Op 19 november meldde MarketWatch dat volgens de geschiedenis de stijgende prijzen, de inflatie waarvan wij getuige zijn, wel tien jaar zou kunnen duren.

Ja, dat leest u goed. Een decennium.

“Een inflatiesprong naar 4% is vaak tijdelijk, maar wanneer de inflatie de 8% overschrijdt, gaat ze in 70% van de gevallen door naar hogere niveaus”, schrijven Arnott en zijn co-auteur, analist Omid Shakernia.

Dit betekent voor ons. De officiële Amerikaanse inflatie kwam in maart boven de 8% en bleef daar tot september, met een piek van 9,1% in juni. (En dat is het jaarlijkse percentage, d.w.z. de prijsverandering ten opzichte van 12 maanden eerder. De maandelijkse prijswijziging, die veel volatieler is dan het jaarcijfer, heeft dit jaar op sommige momenten zelfs een snellere inflatie laten zien – en in oktober was er zelfs een stijging in plaats van een daling).

“Terugkeren naar 3% inflatie, wat wij beschouwen als de bovengrens voor een goedaardige duurzame inflatie, is gemakkelijk vanaf 4%, moeilijk vanaf 6%, en zeer moeilijk vanaf 8% of meer,” waarschuwen Arnott en Shakernia.

Zodra de inflatie boven de 8% komt, “duurt een terugkeer naar 3% gewoonlijk 6 tot 20 jaar, met een mediaan van meer dan 10 jaar.”

Het grootste teken dat het ergste nog moet komen, wordt getoond in de volgende grafiek, die opnieuw een verbazingwekkend visueel en hard oordeel geeft over het beleid van het Biden-regime.

Wat gebeurde er in 2021 om zo’n dramatische inflatiepiek te veroorzaken? 2021 is het jaar waarin Joe Biden het Witte Huis ging bezetten en een door democraten gecontroleerd congres had, waardoor hij kon uitgeven, uitgeven en nog eens uitgeven, waardoor Amerikanen in armoede werden gedreven.

Waarschuwingen voor blackouts in de winter en noodsituaties op het elektriciteitsnet 

Waren de kosten van brandstof, aardgas en elektriciteit al een uitdaging genoeg voor Amerikanen die de Biden-Flatie proberen te overleven, nu zien we waarschuwingen voor black-outs en noodsituaties op het elektriciteitsnet in de komende wintermaanden.

Grote delen van Noord-Amerika kunnen in de winter van 2022-23 te maken krijgen met stroomuitval of andere noodsituaties tijdens extreme koude als gevolg van minder aardgas- en steenkoolvoorraden, aldus de North American Electric Reliability Corporation (NERC).

Volgens een rapport van de NERC, een Amerikaanse regelgevende instantie die de stabiliteit van het netwerk beheert, lopen elektriciteitsnetten in Texas, de Carolina’s, New England en het Midwesten het grootste risico op een tekort aan stroom tijdens perioden met een hoge vraag.

Volgens het NERC-rapport (pdf) loopt een groot deel van het Noord-Amerikaanse [bulkstroom]systeem “het risico van onvoldoende elektriciteitsvoorziening tijdens de winterpiek”. Het rapport voegt eraan toe dat “hogere piekvraagprognoses, ontoereikende generatorverwarming, brandstofvoorzieningsrisico’s en aardgasinfrastructuur bijdragen aan de risico’s die worden waargenomen” in de bovengenoemde regio’s van de VS.

“De trend is dat we meer risicogebieden zien, we zien meer buitengebruikstellingen van kritieke opwekking, brandstofproblemen en we doen alles wat we kunnen,” vertelde John Moura, NERC’s directeur van betrouwbaarheidsbeoordeling, aan Bloomberg News. “Deze uitdagingen komen niet zomaar uit het niets.”

Moura en andere exploitanten vertelden Bloomberg dat tijdens extreme weersomstandigheden of koude periodes tijdens de komende winter een kwart van alle Amerikanen met een stroomstoring te maken kan krijgen.

Een kwart van de Amerikanen.

Tientallen miljoenen mensen zouden tijdens de koudste maanden van het jaar geconfronteerd kunnen worden met langdurige stroomonderbrekingen.

Men mag ook niet vergeten dat het herstel van de stroomvoorziening langer kan duren dan ooit tevoren, waardoor Amerikanen in het donker en in de kou blijven zitten.

Zero Hedge legt uit:

Bijvoorbeeld, de vraag naar diesel stijgt, maar de voorraden aan de oostkust staan op een laagterecord voor deze tijd van het jaar. Een tekort aan brandstof die gebruikt wordt om de economie van energie te voorzien, van verwarming tot vrachtwagens, heeft nog ongeveer 25 dagen voorraad in opslag. Elke onderbreking in de bevoorrading kan ervoor zorgen dat elektriciteitscentrales deze winter met hiaten zitten.

Jim Matheson, chief executive officer van de National Rural Electric Cooperative Association, vertelde Bloomberg dat de vraag naar elektriciteit groter zal zijn dan het “beschikbare aanbod tijdens de piekperiode in de winter, en dat de consument een ondenkbare maar reële dreiging van stroomuitval boven het hoofd hangt.

Wij hebben geschreven en gesproken over de noodzaak om zo goedkoop mogelijk warm te blijven tijdens de komende winter, maar tijdens een black-out of een noodsituatie op het net is het geen kwestie van geld besparen, maar van overleven voor onbepaalde tijd zonder elektriciteit.

Als u een generator, warme kleren, kachels of andere methoden om warm te blijven hebt uitgesteld, tonen deze waarschuwingen uit verschillende bronnen aan waarom dat een dodelijke keuze zou kunnen zijn.

Hoofdlijn

Bent u klaar voor gerantsoeneerd voedsel in de winkels? Stroomuitval in de winter? Zo nee, bereid u voor. Zo ja, en u hebt familie die volledig onvoorbereid is, praat dan met hen, laat hen de waarschuwingen en rapporten zien, en als u de mogelijkheid en de wens hebt, help hen dan om zich voor te bereiden.

Het ergste moet nog komen, maar als u erop voorbereid bent, hoeft u nergens bang voor te zijn of u zorgen te maken.

[embedded content]

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.