‘Er is geen stikstofprobleem, maar er is sprake van perverse motieven’

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!

Wat ik zie, is dat heel veel boeren afwachten. Er ligt een groot fonds op de plank: 25 miljard om dit probleem op te lossen, voor boeren, maar ook om de natuur te herstellen, zei stikstofminister Christianne van der Wal eerder aan tafel bij Op1.

“We hebben snelheid nodig. We willen weer huizen bouwen en wegen aan kunnen leggen,” aldus Van der Wal. Ze wil het zo aantrekkelijk mogelijk maken voor boeren om te stoppen. Hoe eerder een boer zijn bedrijf verkoopt, hoe meer geld hij of zij krijgt.

Dit is de werkelijke reden

We houden ze dus eigenlijk een grote worst voor, zei presentator Jort Kelder. De minister beweerde dat de natuur ‘er echt heel slecht voor staat’. “We hebben natuurgebieden die echt rood kleuren.” Volgens Van der Wal hebben we geen tijd te verliezen. “We hebben echt snelheid nodig,” herhaalde ze nog eens.

“Dit is de werkelijke reden. De VVD wil land inruilen voor woningen, koeien inruilen voor huizen,” reageert Tweede Kamerlid Wybren van Haga. “Er is geen stikstofprobleem, maar er is sprake van perverse motieven.”

Door het dak

Premier Rutte weigerde deze week bij het stikstofdebat verantwoording af te leggen. “Maar ook wil hij boeren van hun land verjagen om huizen te bouwen om de door de VVD aangejaagde immigratie te faciliteren,” aldus Van Haga.

Volgens Haagse bronnen gaat de asielstroom nog dit jaar door het dak. Het zou gaan om een instroom die oploopt tot maximaal 55.000. Volgend jaar komen er volgens schattingen zelfs nog meer asielmigranten.

Premier Rutte weigerde vandaag bij het #stikstofdebat verantwoording af te leggen. Maar ook hij wil boeren van hun land verjagen om huizen te bouwen om de door de VVD aangejaagde immigratie te faciliteren…#BVNL pic.twitter.com/uyRDW4iNfs

— Wybren van Haga (@WybrenvanHaga) November 3, 2022

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.