Er is nog geen debat geweest over de digitale euro, maar koningin Maxima en Kaag doen net alsof het al besloten is

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een central bank digital currency (CBDC), oftewel een digitale euro. Vorige maand zei koningin Maxima op een bijeenkomst bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington dat digitaal geld via centrale banken ‘veel voordelen kan hebben’.

“Als je kijkt naar wat onze regering wil, wat minister Kaag wil, dan komt het eigenlijk één op één overeen met wat Maxima zei,” zei SP-Kamerlid Mahir Alkaya tegen Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen in de podcast Op z’n Kop!

Hij vindt het opvallend dat zij dit nu al in het buitenland uitdraagt alsof er in het parlement al over gedebatteerd is. Dat debat vindt pas op 23 november plaats.

Ons parlement heeft nog niet eens een debat gehad over de digitale euro die ons een controlemaatschappij in zal slepen, maar Koningin Maxima en Sigrid Kaag doen net alsof het al besloten is.

Red ons van de digitale dictatuur @MahirAlkaya! #opznkop https://t.co/mFnxFVdsRF #cbdc pic.twitter.com/fpxxSgHcnw

— Marianne Zwagerman (@mariannezw) November 3, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Achter gesloten deuren bekokstoofd

“Hier zeg je dus iets heel belangrijks,” merkte Zwagerman op. “Er ligt dus een aangenomen motie van de Nederlandse volksvertegenwoordiging dat we in ieder geval geen programmeerbaar geld willen. Het debat in de Tweede Kamer moet nog gaan plaatsvinden, maar Kaag vindt al iets – zo kennen wij haar ook – en die schuift Maxima dan vast vooruit om in het buitenland te doen alsof Nederland dat wil. Dus wij hebben er helemaal niets meer over te zeggen.”

“Dat is dus heel gek,” aldus Alkaya. “Daarom wordt steeds vaker mijn vermoeden bevestigd dat heel veel van dit soort zaken achter gesloten deuren worden bekokstoofd.”

Het boeit Kaag helemaal niks wat wij willen

“Dan kunnen wij Nederlanders het allemaal niet willen. Wij wilden ook geen Europese Grondwet, wij wilden ook het associatieverdrag met Oekraïne niet. Het boeit Kaag helemaal niks wat wij willen,” benadrukte Zwagerman. “Ze doen het gewoon.”

Arts Jona Walk reageert: “Een schande dat het parlement en de Nederlandse burger zo aan de kant worden geschoven door het kabinet bij het beleid rondom de digitale euro/CBDC. En absoluut onacceptabel!”

5
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.