Europarlementariër: ‘Koning Willem-Alexander moet afstand doen van de troon’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Koningin Maxima hield maandag voor de B20-bedrijvenbijeenkomst op Bali een toespraak waarin ze een lans brak voor de invoering van digitaal geld. Ze riep op om samen te werken met overheden om een infrastructuur voor digitaal geld te bouwen waarin je digitale identiteit gekoppeld kan worden aan je digitale portemonnee.

Maxima pleit voor een digitaal financieel systeem waar ‘iedereen van profiteert’. Geen cash geld meer en alles wat jij betaalt, wordt gemonitord door de overheid. Je kunt het zelfs zo programmeren dat bepaalde transacties niet meer mogelijk zijn.

Praat voor haar beurt

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) wil dat premier Rutte de koningin terugfluit. Volgens hem praat ze voor haar beurt. “De volksvertegenwoordigers hebben zich nog niet kunnen uitspreken, waardoor het kabinetsstandpunt nog bijgestuurd kan worden,” aldus Van Haga. “Dan geeft het geen pas dat Hare Majesteit het bedrijfsleven nu al oproept om samen met overheden te bouwen aan een infrastructuur voor digitaal geld.”

Hij wil opheldering van de premier en vraagt een debat aan. Een digitale euro ‘geeft de overheid, ondanks dat de ECB politiek onafhankelijk is, meer macht en controle dan ons lief is’.

Pure dictatuur

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) gaat nog een stap verder. Hij vindt dat koning Willem-Alexander moet aftreden. “Een koningin die op zo’n gevoelig onderwerp er keihard ingaat buiten alle parlementaire verantwoording om, maakt de positie van het koningshuis onhoudbaar,” schrijft het Europarlementslid op Twitter.

“Digitaal geld gekoppeld aan een persoons-ID is pure dictatuur,” stelt De Graaff. “Willem-Alexander moet afstand doen van de troon.”

4.9
32
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.