Experts waarschuwen voor digitale euro: ‘Dan kom je richting een digitale enkelband’

Foto: Pixabay

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Woensdag debatteert de Tweede Kamer met minister van Financiën Sigrid Kaag over de digitale euro. De minister schrijft op Twitter: “Nederland vindt het belangrijk dat de privacy van gebruikers gewaarborgd blijft en dat de EU-lidstaten een doorslaggevende rol spelen bij de mogelijke komst van een digitale euro. Daar zet ik mijn namens Nederland in de EU voor in.”

Wat zij zegt, kan volgens financieel journalist Arno Wellens niet. “Staat allemaal op de website van de Europese Commissie. Er komt een apart inlogsysteem, gefinancierd met coronageld, alles digitaal en geregistreerd. Kaag zet zich in voor iets wat niet kan. Wees eerlijk, dit is al verloren.”

“Het is ook niet zo dat het vaag is en in de kinderschoenen staat. De ECB deed een online enquête, kreeg 100 procent negatieve reacties, dramt toch door en heeft al een invoerdatum,” benadrukt Wellens. De bank mikt op het tweede kwartaal van 2023.

Moeten we niet willen

Ook BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen merkt op dat dit wel degelijk een controlesysteem is. “En dat moeten we niet willen. Graag bepaal ik zelf hoe vaak ik reis, welke producten ik koop en of ik wel of niet gezond leef.”

Op het moment dat we overstappen op een digitale euro is jouw geld inzichtelijk bij de overheid, waarschuwde financieel expert Ab Flipse in het tv-programma Ongehoord Nieuws. “Je bent volledig traceerbaar en feitelijk kunnen ze alles sturen.”

Financieel expert @AbFlipse over de #DigitaleEuro #CBDC: “Je bent volledig traceerbaar en feitelijk kunnen ze alles sturen.”

Privacy-expert @BasFilippini stelt: “Dan kom je richting een digitale enkelband.”

Kijk hier de hele uitzending:https://t.co/576axneSla pic.twitter.com/EuSjmqkhND

— Ongehoord Nederland TV (@ongehoordnedtv) November 22, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Meer dan schokkend

“De opzet van die digitale euro is dat je een programma krijgt waarbij je mensen stimuleert of misschien zelfs straft. We gaan op deze manier eigenlijk naar een social credit-systeem [zoals] in China. Dat is meer dan schokkend.”

De overheid weet tot achter de voordeur wat ik aan het doen ben, zei privacy-expert Bas Filippini in hetzelfde programma. “Dan kom je richting een digitale enkelband.”

4.9
19 stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.