FDF-voorman over RIVM en stikstofminister Van der Wal: ‘Leegvegen die hele toren!’

Help ons door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Er blijkt opnieuw een fout te zitten in een lijst van het RIVM met de top 100 van bedrijven die het meeste ammoniak zouden uitstoten, de zogenoemde piekbelasters. Stikstofminister Van der Wal zegt er ‘enorm’ van te balen.

In april kwam ook al naar buiten dat het RIVM een fout had gemaakt in de lijst. Dit keer heeft de fout betrekking op de emissie die is toegewezen aan varkens- en pluimveestallen. Door de fout zijn bedrijven onterecht op de lijst gekomen.

“Je zou zeggen: een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen,” reageert voorzitter van Farmers Defence Force Mark van den Oever. “Onze minister Van der Wal en het RIVM doen dat rustig nog een keer.”Helemaal niks

Er ‘klopt geen bal’ van die hele top 100, zegt hij in een vlog. “Niet hier en daar een foutje. Nee, helemaal niks. Die hele lijst ligt in de prullenbak. Dat gaat natuurlijk wel consequenties hebben in politiek Den Haag.”

“Die hete aardappel moet toch een keer door iemand geslikt worden,” benadrukt Van den Oever. “En wie is de hoofdverantwoordelijke? Juist, mevrouw Van der Wal zelf. Wie heeft ook die lijst verstuurd? Mevrouw Van der Wal.”

De stekker eruit

“Dat het hele RIVM voor geen meter klopt, daar waren wij natuurlijk allang achter. En dat er van dat hele zootje daar helemaal niks klopt, dat weten wij ook allang. En we weten ook de oplossing. Leegvegen! Leegvegen die hele toren!” benadrukt hij.

“Ze zitten daar allemaal op hun pluche te zitten en ze kunnen nog geen lijstje van twee A4 maken dat klopt. Niks kunnen ze. Er klopt helemaal geen zak van.”

Volgens de FDF-voorman wordt het misschien tijd om ‘de hele stekker eruit te trekken’.

4.8
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.