Financieel expert over beleid in Nederland: ‘Het is goed dat de mensen het niet weten, anders worden ze gek’

Foto: Pixabay

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Financieel expert Ab Flipse zei in het Ongehoord Nieuwscafé dat hij het ‘schandalig’ vindt wat mensen per uur verdienen. “Je moet zorgen dat er minder belasting betaald wordt.”

“Er verdwijnt zoveel geld in Nederland,” zei hij. Flipse wees erop dat er honderden miljarden worden gepompt in ‘de meest zinloze projecten’. “Wij smijten met geld.”

“Het financieel beleid in Nederland is zó bizar. Het is goed dat de mensen het niet weten, anders worden ze gek,” zegt financieel expert @abflipse in #OngehoordNieuwscafé over #Rutte4.

Beluister de podcast:https://t.co/o38vmekxzP pic.twitter.com/Zr3La6vNSx

— Ongehoord Nederland TV (@ongehoordnedtv) November 19, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Dutch disease

We hadden volgens hem het rijkste land in Europa kunnen zijn, maar ons gasgeld is verdwenen. Toen de Noren 30 jaar geleden hun eigen gas- en olievelden ontdekten, hebben ze gezegd: we doen niet mee met de Dutch disease, aldus Flipse.

Hij verwees hiermee naar een term uit de economie, waarbij wordt bedoeld dat de waarde van een munt stijgt als gevolg van de verkoop van pas ontdekte grondstoffen. Door die waardestijging wordt de concurrentiepositie van het land minder en valt de export terug. Hierdoor daalt de economische productie en stijgt de werkloosheid.

Suïcidaal

Noorwegen zette een fonds op en het geld dat in dat fonds komt, is van alle Noren. “Nederland had miljonair kunnen zijn. We hebben ons gas verkwanseld,” zei Flipse. “Het grootste deel is gewoon weg. We verkopen gas goedkoop aan Duitsland.”

“Het beleid in dit land is zo bizar. Het is goed dat de mensen het niet weten, anders worden ze gek,” voegde hij toe. “Het [beleid] is suïcidaal. Dit land wordt gewoon kapotgemaakt.”

4.9
21
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.