Geen plek in de rechtszaal voor de enige journalist die de MH17-rechtszaak van A tot Z heeft gevolgd

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

Journalist Eric van de Beek doet al jarenlang onvermoeibaar verslag over de MH17-ramp. In 2018 zei hij in gesprek met persbureau TASS dat er op de crashplek van het toestel nog altijd grote wrakstukken lagen, waaronder een stuk van de staart en een deel van een vleugel.

“Ze zijn zo groot dat ze zelfs te zien zijn op Google Earth,” aldus Van de Beek. “Tot onze verbazing heeft geen enkele Nederlandse krant dit nieuws opgepikt. Waarom de grote media in Nederland geen verslag doen van deze belangrijke ontdekking is mij een raadsel.”

Onderzoekscommissie niet geïnteresseerd

Van de Beek sprak aan tafel bij Café Weltschmerz met onderzoeksjournalist Stefan Beck, die de crashplek bezocht en een cockpitluik en een stabilisator van het vliegtuigwrak bij een schuur ontdekte.

Beck constateerde dat Oekraïne herhaaldelijk leugens vertelde over de primaire radargegevens. Die waren, anders dan Oekraïne steeds beweerde, wel degelijk in ruime mate beschikbaar, aldus de onderzoeksjournalist.

De onderdelen en de cruciale informatie kregen op geen enkele wijze de interesse van het Joint Investigation Team (JIT).

Nederlandse politieman plundert rampplek

In 2020 twitterde Van de Beek dat een Nederlandse politieman de rampplek had geplunderd. “Hij heeft zijn zakken gevuld met de verkoop van memorabilia. Blijkt uit een gelekt document van het Joint Investigation Team. Weet u nog: Frans Timmermans die rebellen hiervan beschuldigde? Bleek niks van waar. Tijd om in de spiegel te kijken.”

Spectaculaire telefoontap

Van de Beek berichtte ook over een spectaculaire telefoontap, gepresenteerd door het OM, waarin een commandant van de rebellen zegt dat een Oekraïense jet MH17 neerschoot.

Geen plek

Als enige journalist heeft Van de Beek de MH17-rechtszaak van A tot Z gevolgd. Hij woonde alle 68 zittingen bij, vanuit de rechtszaal of via de live feed. Hij schreef er een boek over. Aanstaande donderdag is de uitspraak. Voor Van de Beek is geen plek in de rechtszaal.

“In verband met het beperkte aantal zitplaatsen in deze zaal is het helaas niet mogelijk om u een plaats toe te wijzen,” schrijft de rechtbank Den Haag in een e-mail.

Als enige journalist heb ik de #MH17 rechtszaak van A tot Z gevolgd. Alle 68 zittingen bijgewoond, vanuit de rechtszaal of via de live feed. Er een boek over geschreven. Aanstaande donderdag is de uitspraak. Vandaag ontving ik bijgaande e-mail. Voor mij geen plek in de rechtszaal pic.twitter.com/t99hryTwGU

— Eric van de Beek (@beek38) November 11, 2022

4.9
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.