Gideon van Meijeren sprak niet over bezetten van Tweede Kamer: ‘Een slordig geknutseld filmpje’

Foto: Gideon van Meijeren (Videostill Rumble/Compleetdenkers)

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren hoopt dat een revolutionaire beweging bij wijze van spreken de Tweede Kamer bezet om de regering weg te krijgen, schrijft de NOS. Het gaat om uitspraken die Van Meijeren zou hebben gedaan in een gesprek met de Belgische website Compleetdenkers.

De NOS: “Van Meijeren vindt dat de Staat zich tiranniek gedraagt en voorziet dat mensen ‘die niets te verliezen hebben’ naar het parlement gaan en daar blijven tot de regering weg is. Van Meijeren wees erop dat eerdere voorbeelden tonen dat er doden bij kunnen vallen.

Het bericht maakt veel reacties los. Politici buitelden weer over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken en de media gingen daar vervolgens in mee.

Met knip- en plakwerk is door het kartel een vals frame opgetuigd. Hier de niet-gemanipuleerde beelden. Kijk en oordeel zelf. @GideonvMeijeren pleit voor een #fluwelenrevolutie, een revolutie die zich kenmerkt door geweldloos verzet. #FVD pic.twitter.com/oAsZ5A1LEF

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) November 14, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Nogal een verschil

Forum voor Democratie laat in een reactie weten dat Van Meijeren het woord bezetten – dat impliceert dat mensen de Kamer binnendringen in plaats van om het gebouw demonstreren – helemaal niet in de mond heeft genomen. “Nogal een verschil. Binnendringen is strafbaar, demonstreren niet,” aldus de partij.

De politici reageren op een ‘slordig geknutseld’ filmpje. Van Meijeren waarschuwde juist voor omstandigheden die in het verleden hebben geleid tot (politie)geweld en pleit daarom voor vreedzaam protest. Dat is er expres uitgeknipt, stelt Forum.

Vals frame

“Met knip- en plakwerk is door het kartel een vals frame opgetuigd. Gideon van Meijeren pleit voor een fluwelen revolutie, een revolutie die zich kenmerkt door geweldloos verzet.”

Toen Volkskrant-columniste Asha ten Broeke vorige maand letterlijk opriep tot het bezetten van de Tweede Kamer gebeurde er niets.

5
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.