Het bashen van Gideo van Meijeren..!

x

Het bashen van Gideo van Meijeren..!

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Kijk hierboven, 1 maand geleden we deze column gepubliceerd in de Volkskrant, van de hand van columniste Asha ten Broeke; volgens ons roept ze letterlijk op tot het bezetten van de Tweede Kamer, ‘als je maar van de kunst afblijft’. Waarom is daar geen ophef over ontstaan? Waarom gebeurde er toen niets. We hebben het over de ophef rondom FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren, die hoopt dat een revolutionaire beweging bij wijze van spreken de Tweede Kamer bezet om de regering weg te krijgen. Dat meld de NOS op Teletekst.Schandalig nepnieuws, waarbij Van Meijeren probeert de knuppel in het hoenderhok te gooien en rumoer te bewerkstelligen rondom de Tweede Kamer -rotzooi/chaos.

Uitspraken die Van Meijeren zou hebben gebruikt, in een gesprek met de Belgische website Compleetdenkers Kijk zelf:

De NOS roept valselijk:

“Van Meijeren vindt dat de Staat zich tiranniek gedraagt en voorziet dat mensen ‘die niets te verliezen hebben’ naar het parlement gaan en daar blijven tot de regering weg is. Van Meijeren wees erop dat eerdere voorbeelden tonen dat er doden bij kunnen vallen.”

Het bericht maakt veel reacties los. Politici buitelden weer over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken en de media gingen daar vervolgens in mee,

Forum voor Democratie laat in een reactie weten dat Van Meijeren het woord bezetten – dat impliceert dat mensen de Kamer binnendringen in plaats van om het gebouw demonstreren – helemaal niet in de mond heeft genomen. “Nogal een verschil. Binnendringen is strafbaar, demonstreren niet,” aldus de partij.

De politici reageren op een ‘slordig geknutseld’ filmpje. Van Meijeren waarschuwde juist voor omstandigheden die in het verleden hebben geleid tot (politie)geweld en pleit daarom voor vreedzaam protest. Dat is er expres uitgeknipt, stelt Forum. Hun belangrijkste argument:

“Met knip- en plakwerk is door het kartel een vals frame opgetuigd. Gideon van Meijeren pleit voor een fluwelen revolutie, een revolutie die zich kenmerkt door geweldloos verzet.”

* * *

Source: wanttoknow.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.