‘Het regime Rutte omarmt openlijk het nazisme’

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Sinds 2005 brengt Rusland traditiegetrouw elk jaar bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie in stemming waarin het nazisme wordt veroordeeld.

Dit jaar heeft de Algemene Vergadering van de VN met 105 stemmen voor en 52 stemmen tegen, en 15 onthoudingen de resolutie aangenomen waarin wordt opgeroepen tot ‘de bestrijding van de verheerlijking van nazisme, neonazisme en andere praktijken die bijdragen tot het aanwakkeren van hedendaagse vormen van racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en daarmee gepaard gaande intolerantie’.

De VN-resoluties zijn louter symbolisch van aard en niet juridisch bindend. Het zijn intentieverklaringen of de formulering van een advies. Hun symbolische impact mag echter niet onderschat worden.

De VN stemt over een resolutie voor de bestrijding van de verheerlijking van Nazisme.

Nederland stemt tegen. Het regime Rutte omarmt openlijk het Nazisme. pic.twitter.com/cc3ibuDBlY

— Marcel de Graaff #FVD (@MJRLdeGraaff) November 6, 2022

Nederland stemt tegen

Rusland heeft de resolutie opgesteld samen met Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Venezuela, Vietnam, Cambodja, Noord-Korea, Cuba, Laos, Nicaragua, Pakistan, Syrië, Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Equatoriaal-Guinea en Zuid-Afrika.

De indieners maken zich grote zorgen over de verheerlijking van de nazibeweging, neonazisme en voormalige leden van de Waffen-SS.

Nederland stemde als één van de 52 landen tegen de resolutie. “Het regime Rutte omarmt openlijk het nazisme,” reageert FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff.

Nazigroet

Begin dit jaar bracht premier Rutte volgens de Russische ambassade de nazigroet. Hij sloot een videoboodschap af met ‘Slava Ukraini’ oftewel ‘Glorie aan Oekraïne’.

De Russische ambassade in Nederland wees de premier erop dat ‘Slava Ukraini’ een groet is die is overgenomen door Oekraïense nazicollaborateurs en die gebaseerd is op een slogan die begint met ‘Heil’. Veel van deze collaborateurs hebben zich schuldig gemaakt aan afschuwelijke oorlogsmisdaden, aldus de ambassade.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk zei vervolgens: “Dit klopt en toen ik het hoorde dacht ik al ‘ai, niet slim’.”

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.