Het zal geen verschil maken

Terwijl professionals zich bezighouden met mijn aanrecht, kwam ik dit tegen: “De VS zullen de eerste twee NASAMS-luchtverdedigingssystemen naar Oekraïne sturen “in de zeer nabije toekomst”, zei een functionaris van het Pentagon maandag. Nu Rusland de Oekraïense energie-infrastructuur met raketten en drones bestookt, heeft Kiev bij het Westen gelobbyd voor betere luchtverdedigingswapens. In een briefing aan verslaggevers zei de defensiefunctionaris dat de VS “acht NASAMS en bijbehorende munitie heeft toegezegd, en dat twee daarvan in de zeer nabije toekomst in Oekraïne zullen zijn”.

De ambtenaar zei ook dat Washington reserveonderdelen zal sturen voor Oekraïens luchtverdedigingssystemen uit het Sovjettijdperk, evenals verschillende onbemande luchtsystemen. Het National Advanced Surface-to-Air Missile System (NASAMS) wordt geproduceerd door de Amerikaanse defensieaannemer Raytheon Technologies, en vuurt op korte afstand AIM-120- of AMRAAM-raketten af om drones, raketten en vliegtuigen neer te halen. De VS kondigden in september aan dat zij deze systemen aan Oekraïne zouden leveren, waarbij de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, vorige maand verklaarde dat de leveringen zouden worden bespoedigd nadat Rusland in het hele land drone- en raketaanvallen begon uit te voeren op Oekraïense militaire en infrastructurele doelen.” – RT.

Ik ga niet uitweiden over het feit dat de twee (of zelfs acht) NASAMS in Oekraïne net zo effectief zijn als de pleister die wordt aangebracht op een dood lichaam van een persoon die net is opgeblazen door een 155-mm granaat, maar de wapenfabrikanten van de VS kunnen nog steeds niet een eenvoudig principe van ECHTE marketing leren, namelijk de volledige bevestiging van verklaarde gevechtscapaciteiten van het systeem door de daadwerkelijke gevechtsprestaties ervan. Het Amerikaanse militair-industrieel complex is echt goed in het eerste, maar blijft op de een of andere manier jammerlijk falen in het tweede. Ik heb gelijk wanneer ik beweer dat de Amerikaanse en over het algemeen westerse luchtverdedigingssystemen niet op één lijn staan met de Russische, zonder rekening te houden met een echt volledig geïntegreerd, diepgaand Air Defense-systeem (AD). In het kader daarvan komen ze niet eens in de buurt van het Russische nationale lucht- en antiraketsysteem. In dit geval is het absoluut duidelijk dat de enige reden waarom het Pentagon probeert Oekraïne van zijn systemen te “voorzien” is om ze alleen maar te zien presteren in een echte oorlog, schrijft Smoothiex12.

Maar hier is de kwestie waarom ALLE, zonder uitzondering, Amerikaanse AD-systemen op de grond niet echt klaar zijn voor een echte oorlog. Vergelijk:

Dit is NASAMS organische Ghost Eye radar.

Hier is de radar van een eerbiedwaardige S-300V, die in 1983 operationeel werd (40 jaar oud) en, in tegenstelling tot NASAMS, technologie uit de jaren zeventig is. Ja, S-300V is een “zwaarder” complex, maar dat is het hele idee.

Ziet u dit telescopische “dingetje” van de S-300V? Dit dingetje kan tot 30+ meter hoogte reiken en zorgt ervoor dat laagvliegende doelen worden gedetecteerd en gevolgd. Oké, u zegt dat het oneerlijk is. Hier is de nieuwste radar van Patriot PAC3:

Moet ik u nu uitleggen waarom zelfs de geroemde en super-pooper Patriot PAC3’s dit niet konden handelen tegen vrij veel zelfgemaakte trage Houthi-drones?

Het is duidelijk dat het probleem te maken heeft met basisfysica en de radiohorizon en “blinde” zones van luchtverdedigingscomplexen. Maar dat zijn kennelijk geen zaken die de ontwerpers en ingenieurs van de Amerikaanse luchtverdedigingscomplexen om allerlei redenen dwarszitten. We weten immers allemaal dat het gecombineerde Westen de beste wapensystemen produceert zoals… ooit. Dus, het hele idee van de doeldetectieradar met negatieve elevatie (of negatieve hoek ten opzichte van de horizontaal), die letterlijk naar beneden kan kijken, is een anathema voor die grote geesten voor wie het nooit is opgekomen dat sommige militaire machten (we zullen ze niet bij naam noemen) een enorm salvo vermogen zullen hebben met… ja, laagvliegende en zeer snelle raketten.
In dit specifieke geval betekent het idee dat NASAMS “gedistribueerd” is heel weinig als het geen geïntegreerde systemen heeft die kunnen zorgen voor vroege detectie van laagvliegende doelen. Zeker, men kan denken dat sommige E-3 Sentry AWACS ze kunnen ontvangen en doelgegevens kunnen verstrekken, maar in een echte oorlog werkt dat niet zo. U MOET beschikken over een volledig geïntegreerd en volledig gedistribueerd en sensor-gefuseerd (inclusief een multi-band radar) netwerk, dat de VS voor zichzelf niet heeft, laat staan voor Oekraïne. Je MOET dingen hebben zoals Nebo-M of Container en vele andere om op het moderne slagveld volledig te kunnen optreden. En dan is er nog dat andere “dingetje”- NASAMS gebruikt de AIM-120 AMRAAM-raket. Dit wil niet zeggen dat de praktijk van het aanpassen van verschillende soorten raketten voor verschillende systemen uniek is, maar men moet begrijpen dat het geen oplossing is tegen moderne EW (Electronic Warfare) en Rusland is een van de leiders, zo niet de leider, in dat opzicht. Zelfs ondanks het feit dat velen dit proberen te verdraaien. Maar het staat voor mij al jaren vast dat de Russische operationele en strategische geest drastisch verschilt van de Amerikaanse.

Dus wat wordt het? Eenvoudig – NASAMS zal worden “ingezet” in de “hinderlaag”-modus, want zodra hun locatie bekend is – het enige wat nodig is om de radar aan te zetten – worden ze vernietigd en dat is het dan. In het algemeen hebben de wapens van de NAVO en de VS in Oekraïne slecht gepresteerd, en nu de realiteit van het einde van het regime in Kiev in D.C. begint door te dringen, wordt het steeds duidelijker dat de militair-politieke overwinning gepaard gaat met een technologische overwinning. En dat moet enorm pijn doen, zowel moreel als, vooral, financieel. Maar vertel me niet dat ik er niet voor gewaarschuwd heb.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Operatie Z – Rusland heeft geen domme bommen, ze zijn allemaal naar school gegaan

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.