Hoogleraar: het censureren van ‘complotdenker’ David Icke moet voorkomen worden

Foto: David Icke (Videostill Rumble/David Icke)

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!

David Icke mag de komende twee jaar niet naar Nederland en de 25 andere Europese landen in het Schengengebied reizen. Op zijn website deelt hij een brief die hij zegt te hebben gekregen van de IND.

De Brit zou aanstaande zondag spreken tijdens een demonstratie van Samen voor Nederland. In de brief staat dat het niet ondenkbaar is dat zijn komst zal leiden tot een verstoring van de openbare orde.

Het censureren van complotdenker David Icke moet voorkomen worden volgens hoogleraar Jan Brouwer: ‘Zo’n bijeenkomst, daar kan je gewoon niets aan doen’. Advocaat Herman Loonstein vindt dat kwalijk: ‘De overheid kijkt weg voor deze problematiek’. @DitisdeDag pic.twitter.com/w5oE2Xs8QV

— NPO Radio 1 (@NPORadio1) October 31, 2022

Dat is een eeuwenoud principe

Hoogleraar openbare-orderecht Jan Brouwer vindt dat het censureren van Icke moet worden voorkomen. “We hebben nou één keer het verbod van censuur in onze Grondwet vastgelegd. En niet alleen in onze Grondwet, dat hebben we ook nog eens herhaald in de Wet openbare manifestaties,” zei Brouwer in het radioprogramma Dit is de Dag.

“Dus aan zo’n bijeenkomst als van aanstaande zondag, daar kun je gewoon niks aan doen,” vervolgde de hoogleraar. “Dat is een eeuwenoud principe, wat vastgelegd is in artikel 7 van onze Grondwet, het verbod van censuur.”

Smoesje

Brouwer vindt dat we dat verbod vooral in de wet moeten laten staan. “Het smoesje, het idee dat je de vrijheid van meningsuiting kunt beperken op grond van verstoring van de openbare orde, dat werkt gewoon niet in Nederland,” benadrukte hij.

Dat wordt door geen enkele rechter geaccepteerd, aldus de hoogleraar.

4.8
26
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.