Huisarts Rob Elens vrijgesproken, boete weg: ‘Wat een geweldig nieuws!’

Foto: Rob Elens (Videostill Odysee/Potkaars podcast)

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Op vrijdag 23 september stond huisarts Rob Elens voor het medisch tuchtcollege. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had hem aangeklaagd omdat hij hydroxychloroquine en ivermectine aan patiënten had voorgeschreven, die bijna allemaal zijn genezen.

Minister Hugo de Jonge drong vanaf mei 2021 steeds nadrukkelijker aan op tuchtrechtelijke vervolging van Elens, valt op te maken uit vrijgegeven Wob-documenten.

De tuchtraad deed vandaag uitspraak. Elens is op de vingers getikt vanwege corona-uitspraken die hij heeft gedaan, weet De Limburger. De boete is van tafel.

Heel goed

Op social media klinkt een opgeluchte verzuchting. “We feliciteren Rob Elens met de vrijspraak. Geen boete voor het voorschrijven van ivermectine/hydroxychloroquine,” twittert De Andere Krant.

Uitgeverij De Blauwe Tijger voegt toe: “Gefeliciteerd Rob Elens met de vrijspraak voor de tuchtrechter!” Neuroloog Jan Bonte schrijft: “Wat een geweldig nieuws! Heel goed!”

Er is nooit naar gevraagd

De gezondheidsinspectie heeft sinds de zomer 16 artsen beboet wegens het verstrekken van medicijnen tegen corona. Elens liet eerder weten dat hij de eerste boete kreeg.

“Nooit is gevraagd hoe het met de patiënten is afgelopen,” zei de huisarts. “Wij hebben 4000 hulpvragen afgehandeld en bijna iedereen is genezen. Er is nooit naar gevraagd door de inspectie.”

Vandaag schrijft hij op Twitter:

Beste mensen. Vandaag uitspraak van het tuchtcollege. Vrijspraak voor recept hcq en ivermectine !!! Boete weg .

— rob elens (@hapelensrob) November 18, 2022

5
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.