In hemelsnaam, laat iemand Poetin vertellen dat hij geen precisieraketten meer heeft!!

We zijn het punt van belachelijkheid voorbij. Westerse inlichtingenanalisten en deskundigen die volhouden dat Rusland geen precisieraketten meer heeft, hebben het sinds maart 2022 consequent bij het verkeerde eind. Ik besloot hier wat dieper op in te gaan dankzij mijn zwager, die mij een link doorstuurde naar een recent artikel van de in Rusland geboren academicus Konstantin Sonin, die momenteel zijn hoed ophangt in de Universiteit van Chicago. Sonin schreef:

Economische sancties hadden natuurlijk ook andere onmiddellijke effecten. De beperking van Ruslands toegang tot micro-elektronica, chips en halfgeleiders maakte de productie van auto’s en vliegtuigen vrijwel onmogelijk. Van maart tot augustus daalde de Russische autoproductie met een verbazingwekkende 90 procent, en de daling van de vliegtuigproductie was vergelijkbaar. Hetzelfde geldt voor de productie van wapens, begrijpelijkerwijs een topprioriteit voor de regering. – https://www.foreignaffairs.com/russian-federation/russias-road-economic-ruin

Sonin schreef dit blijkbaar voordat Rusland op dinsdag van deze week zijn grootste aanval ooit lanceerde met behulp van precisieraketten. Sonin doet het Russische chipstekort af als “feit”, terwijl de militaire feiten op de grond in Oekraïne anders laten zien. Ironisch genoeg zijn het de Verenigde Staten die lijden onder het chip-tekort. Als u in de Verenigde Staten woont en een nieuwe auto probeert te kopen, zult u merken dat de voorraden op de nieuwe autolocaties vrij laag zijn. Waarom? Geen computerchips voor de nieuwe auto’s. Maar dat is een ander onderwerp voor een andere dag, schrijft Larry Johnson.

Dus laat me u meenemen op een terug-naar-de- toekomst tour van de herhaalde, foutieve beweringen dat Rusland bijna geen precisiewapens meer heeft. Laten we beginnen met de clownshow die bekend staat als het Institute for the Study of War:

Draai de klok twee maanden terug. Het is begin september en de nietsvermoedende lezer van Newsweek krijgt te horen dat er “GEEN MOGELIJKHEID” is dat Rusland zijn slinkende raketvoorraad kan vervangen.

https://www.newsweek.com/russia-no-way-replenish-missile-supply-ukraine-war-denys-shmyhal-1740259

De Oekraïense premier Denys Shmyhal werd in een maandag gepubliceerd Politico-artikel geciteerd met de mededeling dat Oekraïne schat dat Rusland nog maar “vier dozijn” hypersonische raketten heeft.

“Dit zijn degenen die precisie en nauwkeurigheid hebben dankzij de microchips die ze hebben,” zei hij. “Maar vanwege de sancties tegen Rusland zijn de leveringen van deze hightech microchipapparatuur gestopt en kunnen zij deze voorraden niet aanvullen.”

Maar de bewering dat Rusland te weinig voorraad heeft, kwam al eerder dit jaar naar buiten. In mei bijvoorbeeld onderzocht de Moscow Times de vraag “Is Rusland bijna zonder precisieraketten” en vond een lid van de regering Biden die volhield dat Rusland aan de grond zat:

Een Amerikaanse functionaris vertelde journalisten tijdens een briefing eerder deze maand dat Rusland “voorraadproblemen heeft met precisiegeleide munitie”.

Deze berichten worden bevestigd door een verandering in de Russische tactiek, met name een toenemend gebruik van conventionele ongeleide bommen, met name in de havenstad Mariupol. Ongeleide munitie zou zijn gebruikt voor aanvallen in Mariupol op de staalfabriek Azovstal, die door Oekraïense soldaten wordt verdedigd, en op een kraamkliniek en een theater.

Veel analisten denken dat Rusland door de westerse sancties moeite zal hebben om zijn voorraden precisieraketten te vervangen.

Met name de geleidingssystemen voor precisieraketten vereisen halfgeleiders en transistors die noch in Rusland worden geproduceerd, noch in China verkrijgbaar zijn, aldus expert Lewis.

“Dus tenzij de Russen vooruit hebben gepland en een voorraad munitie of westerse micro-elektronica hebben aangelegd, of de productie vóór de oorlog hebben opgevoerd, zullen ze aan de grond komen te zitten als het gaat om precisiegeleide munitie,” aldus Lewis. – https://www.themoscowtimes.com/2022/05/17/explainer-is-russia-running-low-on-missiles-a77704

Als u de ontwikkelingen volgt, vermoed ik dat u een patroon oppikt – Oekraïense functionarissen houden vol vertrouwen vol dat Rusland zijn munitie heeft verschoten en goedgelovige westerse inlichtingenanalisten, deskundigen, politici en journalisten braken deze onzin uit. Kijk eens naar 27 april 2022:

Vergeet 29 maart 2022 niet:

Aangezien professor Sonin en de andere prominente idioten die pontificeren over het rakettekort van Rusland er de afgelopen acht maanden zo consequent naast hebben gezeten, wil ik hen aanmoedigen om te beginnen met het aanbieden van enkele beleggingsvoorstellen. We hebben een solide empirisch bewijs om te concluderen dat wat zij ook suggereren, dat het tegenovergestelde waar is. Zij hebben geen flauw benul van de militaire capaciteit van Rusland.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Boetsja onderzoek spreekt zichzelf tegen, bevestigt wreedheden Oekraïense leger

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.