Inspreker bij raadsvergadering vraagt waarom 3600 gezinnen in armoede niet geholpen worden, het antwoord is schokkend

Foto: Unsplash

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Eind vorige maand werd in de raadszaal van Midden-Groningen gedebatteerd over de komst van een noodopvang voor honderden asielzoekers in de Eurohal in Zuidbroek. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil daarmee de druk op het overbelaste aanmeldcentrum in Ter Apel verminderen.

De lokale bewoners zijn daar niet blij mee. Tijdens het debat liepen de gemoederen hoog op. Restauranthouder Bert van der Veen uit Zuidbroek gooide vanaf de publieke tribune een koffiekopje de zaal in.

De dochter van de restauranthouder, Daphne van der Veen, maakte afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering gebruik van het spreekrecht. Ze vroeg de aanwezige raadsleden hoe het kan dat asielzoekers lekker warm zitten, elke dag drie goede maaltijden krijgen, terwijl steeds meer autochtone Midden-Groningers niet eens meer een stuk fruit kunnen kopen voor hun kinderen.

Dat is de bikkelharde conclusie

Daphne is een alleenstaande moeder met een dochter van vijf. Ze werkt in de thuiszorg, maar moet toch elke week naar de voedselbank om te kunnen overleven. Daar krijgt ze rotte groente en pakken karnemelk die nog net niet over de datum zijn.

Volgens het Cultureel Planbureau (CPB) telt Midden-Groningen 3600 gezinnen die het niet meer aankunnen. “Als asielzoekers alles krijgen en wij moeten maar inleveren en inleveren, dan doet u toch niks voor ons?” vroeg Daphne. “Dat is de bikkelharde conclusie. Wat hebben ik en 3600 gezinnen nu aan jullie? Niets.”

“Deze raad harkt liever 1,2 miljoen binnen met het opvangen van vluchtelingen, laat liever een gemeentehuis bouwen van 28 miljoen en geeft liever een miljoen weg voor de bouw van een douchegebouw,” zei Daphne.

We krijgen het niet voor onze inwoners

Ze vroeg: “Voor asielzoekers staat er een warm bed klaar, voor hun is er onderdak en worden er per dag drie voedzame maaltijden bereid, waar kunnen wij dat halen?”

Toen kwam de aap uit de mouw. Raadslid Joke Lesman-Veenstra (SP) antwoordde: “De waarheid is dat wij daar geld voor krijgen vanuit de Nederlandse overheid en vanuit het COA, en dat geld krijgen wij niet voor onze inwoners. Ik zou willen dat we het wel kregen, maar we krijgen het niet voor onze inwoners.”

4.9
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.