Is crypto toch de zeepbel die het is, FTX verliest 16 BILJOEN dollar in één nacht. Onze Verneder-landse criminelen willen contant geld afschaffen..

Omgevallen cryptocurrency exchange FTX had banden met Oekraïense regering, WEF en topadviseur Biden..

Vergeet even niet dat de Biden’s tijdens de regering Obama innige financiele betrekkinge hadden met oligarchen uit Oekraine en hier voor miljoenen aan hun eigen vermogen hebben kunnen toevoegen[1,2]

FTX[3] had enkele in het oog springende connecties met machtige entiteiten en personen over de hele wereld, voordat het allemaal instortte.

De razendsnelle opkomst van FTX

FTX maakte furore met vroege steunbetuigingen van NFL legende Tom Brady, supermodel Gisele Bundchen en NBA superster Stephen Curry. FTX gaf veel geld uit aan een Super Bowl commercial met “Seinfeld” bedenker Larry David.

“In 2021 sloot FTX een overeenkomst van 135 miljoen dollar voor 19 jaar met de Miami Heat van de NBA om de American Airlines Arena om te dopen tot FTX Arena,” meldde CNN[4]. “Major League Baseball sloot in 2021 een vijfjarige deal om FTX te noemen als zijn officiële cryptocurrency exchange, een samenwerking die ook FTX-patches op de uniformen van scheidsrechters omvat.”

De buitengewone ineenstorting van FTX

Toen gebeurde de ineenstorting van FTX.

In een paar dagen tijd verloor FTX medeoprichter Sam Bankman-Fried – in de industrie bekend als “SBF” – bijna zijn hele fortuin[5] van $ 16 miljard in wat Bloomberg[6] “een van de grootste vernietigingen van rijkdom ooit” noemde.

Vrijdag werd het op de Bahama’s gevestigde FTX gedwongen faillissement aan te vragen nadat 473 miljoen dollar van zijn fondsen was gestolen bij een hack van de cryptocurrency exchange. Klanten haastten zich om hun fondsen op te nemen, maar het was te laat.

Reuters[7] meldde dat tussen $1 miljard en $2 miljard aan klantenfondsen verdween[8] van de FTX cryptocurrency exchange. De outlet beweerde ook dat FTX in het geheim 10 miljard dollar aan klantenfondsen doorsluisde naar zijn handelsonderneming – Alameda Research. De Daily Mail[9] beweerde dat de vermeende vriendin van SBF – Caroline Ellison – het zusterhandelsbedrijf leidde.

De New York Times[10] merkte op: “Ondanks dat hij 2 miljard dollar ophaalde, bleef hij de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf. Er traden geen investeerders toe tot de raad van bestuur van FTX, die bestond uit de heer Bankman-Fried, een FTX-medewerker en een advocaat.”

Sam Bankman-Fried geeft miljoenen aan de Democratische Partij

Voordat zijn cryptocurrency exchange instortte, was Bankman-Fried een belangrijke financier van de Democratische Partij.

MarketWatch[11] meldde: “SBF droeg meer dan 5 miljoen dollar bij aan Joe Biden en groepen die hem steunen tijdens zijn 2020 presidentscampagne. Hij zei dat hij gemotiveerd werd door Biden’s ‘generieke stabiliteit en besluitvormingsproces’.”

Bankman-Fried gaf Democraten bijna 37 miljoen dollar in de verkiezings-cyclus 2021-2022, volgens OpenSecrets[12]. SBF was de op één na grootste individuele donor aan de Democraten, alleen overtroffen door $128 miljoen van George Soros[13].

In mei zei[14] Bankman-Fried dat hij verwachtte “ten noorden van $100 miljoen” te doneren aan de Democraten in de presidentsverkiezingen van 2024, maar beloofde een “zacht plafond” van politieke uitgaven van $1 miljard als voormalig president Donald Trump zich weer kandidaat zou stellen.

SBF gaat naar het Witte Huis

De 30-jarige miljardair kon toegang krijgen tot een topadviseur van Biden, weken voordat hij enorme politieke donaties aan de Democraten aanbood.

De Washington Free Beacon[15] meldde dat Bankman-Fried op 22 april en 12 mei een ontmoeting had met topadviseur van Biden, Steve Ricchetti, volgens bezoekerslogboeken van het Witte Huis.

Gabe Bankman-Fried – de broer van SBF die de politieke operaties van de miljardair beheert – bezocht het Witte Huis op 7 maart, aldus de krant.

SBF financierde grotendeels het Democratische Protect Our Future PAC dat pas in mei 2022 van start ging. De broer van SBF zei dat het PAC was opgericht om “de volgende pandemie te stoppen.”

In mei zei[16] Gabe Bankman-Fried over het Protect Our Future PAC: “Als dit een raar crypto-spel is, dan ben ik daar zeker niet over geïnformeerd. Ik wil de volgende pandemie tegenhouden. Dat is echt mijn enige doel hier…. Ik denk dat de mensen zich dat na verloop van tijd zullen realiseren.”

Bankman-Fried’s moeder is ook een belangrijke fondsenwerver voor de Democraten

De moeder van Bankman-Fried, Barbara Fried, is een Stanford[17] professor, en heeft “uitgebreid geschreven over kwesties van verdelende rechtvaar-digheid, op het gebied van belastingbeleid, eigendomstheorie, en politieke theorie.”

Ze is ook medeoprichter van het politieke actiecomité Mind the Gap, dat in 2018 werd opgericht om Democraten te helpen verkiezingen te winnen.

Vox publiceerde in januari 2020 een gloedvol artikel over Mind the Gap met de titel: “Binnen de geheimzinnige Silicon Valley groep die meer dan 20 miljoen dollar naar Democraten heeft gesluisd.”

“Wat ook ongebruikelijk is, is dat Mind the Gap niet wordt geleid door zeer ervaren politieke handen, maar door academici zonder professionele achtergrond als fondsenwerver,” luidt het Vox-artikel. “De leiders van de groep zijn een paar hoogleraren rechten van Stanford: Barbara Fried, die geen duidelijke campagne-ervaring heeft, en Paul Brest, de voormalige voorzitter van de William and Flora Hewlett Foundation. Graham Gottlieb, een Stanford fellow die in junior functies diende voor de herverkiezingscampagne van voormalig president Barack Obama in 2012 en in zijn Witte Huis, is de uitvoerend directeur.”

Vox[18] merkt op: “Onder de helpers bevinden zich mensen als Facebook mede-oprichter Dustin Moskovitz, voormalig Google CEO Eric Schmidt, San Francisco machtsmakelaar Ron Conway, en een coterie van belangrijke Democratische donoren uit heel Silicon Valley, waaronder fondsenwerver Amy Rao.”

De FTX verbinding met de Oekraïense regering en het WEF

Merkwaardig genoeg lanceerde de Oekraïense regering in maart een website voor cryptocurrency-donaties die werd gesteund door FTX.

CoinDesk[19] meldde in maart: “‘Aid for Ukraine[20],’ die de steun heeft van crypto-beurs FTX, staking platform Everstake, en Oekraïne’s Kuna exchange, zal gedoneerde crypto naar de Nationale Bank van Oekraïne routeren, vertelde Everstake’s Head of Growth Vlad Likhuta aan CoinDesk. Oekraïnes crypto-savvy Ministerie van Digitale Transformatie is er ook bij betrokken.”

In een persbericht[21] van Everstake stond: “Aid For Ukraine werkt samen met de cryptocurrency exchange FTX die ontvangen cryptogelden omzet in fiat en de donaties naar de Nationale Bank van Oekraïne stuurt. Dit is de allereerste keer dat een cryptocurrency exchange direct samenwerkt met een publieke financiële entiteit om een kanaal te bieden voor crypto-donaties. Eerder deze maand zette FTX al voor $1 miljoen aan SOL om en maakte het over naar de Nationale Bank van Oekraïne.”

zei Bankman-Fried toen:

Bij het begin van het conflict in Oekraïne voelde FTX de noodzaak om op elke mogelijke manier hulp te bieden. Door samen te werken met het ministerie van Digitale Transformatie om betalingsrails op te zetten en de omzetting van cryptodonaties in fiatvaluta te vergemakkelijken, hebben we de Nationale Bank van Oekraïne de mogelijkheid gegeven om hulp en middelen te leveren aan de mensen die dat het meest nodig hebben. We zijn dankbaar voor de mogelijkheid om met Sergey en het Everstake team samen te werken terwijl ze onvermoeibaar doorgaan met het helpen van Oekraïners terwijl ze lijden onder dit conflict.

Het World Economic Forum (WEF) noemt[22] FTX als partner en geeft een link naar de website van de beurs.

Bron: Blaze Media 

Verwijzingen:

https://www.zorgdatjenietslaapt.nl/index.php/2022/05/20/buitenlandse-agent-het-bedrijf-dat-banden-had-met-hunter-biden-geeft-eindelijk-toe-dat-het-gelobbyd-heeft-in-de-vs-voor-de-omstreden-oekraiense-oligarch-nikolai-zlochevsky/
https://www.zorgdatjenietslaapt.nl/index.php/2022/07/29/het-hunter-biden-schandaal-is-herleidbaar-naar-joe-biden/
https://www.theblaze.com/search/?q=ftx
https://edition.cnn.com/2022/11/10/tech/ftx-sports-uncertainty/index.html
https://www.theblaze.com/news/democrats-second-biggest-donor-is-the-biggest-billionaire-loser-on-record-shedding-94-of-his-fortune-overnight
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-11-11/sam-bankman-fried-s-assets-go-from-16-billion-to-zero-after-ftx-collapse?#xj4y7vzkg
https://www.reuters.com/markets/currencies/exclusive-least-1-billion-client-funds-missing-failed-crypto-firm-ftx-sources-2022-11-12/
https://www.theblaze.com/news/report-over-1-billion-missing-after-democrat-megadonor-secretly-transferred-customer-funds-from-ftx-to-his-trading-company
https://www.dailymail.co.uk/news/article-11419415/At-1-billion-client-funds-missing-failed-crypto-firm-FTX-sources.html
https://www.nytimes.com/2022/11/11/technology/ftx-investors-venture-capital.html
https://www.marketwatch.com/story/who-is-sam-bankman-fried-the-ftx-ceo-who-lost-billions-in-crypto-11668109979
https://www.opensecrets.org/elections-overview/biggest-donors
https://www.theblaze.com/tag/george-soros
https://www.cnbc.com/2022/05/24/crypto-billionaire-says-he-could-spend-a-record-breaking-1-billion-in-2024-election.html
https://freebeacon.com/biden-administration/beleaguered-crypto-billionaire-was-hobnobbing-at-white-house-just-six-months-ago/
https://www.cnbc.com/2022/05/24/crypto-billionaire-says-he-could-spend-a-record-breaking-1-billion-in-2024-election.html
https://law.stanford.edu/directory/barbara-fried/
https://www.vox.com/recode/2020/1/6/21046631/mind-the-gap-silicon-valley-democratic-donors-stanford
https://www.coindesk.com/policy/2022/03/14/ukraine-partners-with-ftx-everstake-to-launch-new-crypto-donation-website/
https://donate.thedigital.gov.ua/
https://www.prnewswire.com/news-releases/ukraines-ministry-of-digital-transformation-ftx-and-everstake-launch-crypto-fundraising-site-aid-for-ukraine-301501959.html
https://www.weforum.org/organizations/ftx

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie Reactie annuleren

document.addEventListener(‘DOMContentLoaded’, function () { var commentForms = document.getElementsByClassName(‘jetpack_remote_comment’); for (var i = 0; i < commentForms.length; i++) { commentForms[i].allowTransparency = false; commentForms[i].scrolling = ‘no’; } }); <!–

Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.